Activision-sjef Bobby Kotick skal ha truet med å drepe en kvinnelig ansatt som rapporterte trakassering

Wall Street Journal rapporterer om omfattende tilbakehold av informasjon.

17. november 2021 02:06

(PressFire.no): The Wall Street Journal publiserte i dag en gigantisk rapport skrevet av journalistene Kirsten Grind, Ben Fritz og Sarah E. Needleman som viser enda mer omfattende misbruk av ansatte fra toppledelsen i Activision.

Gjennom en mengde intervjuer, gjennomgang av saksdokumenter og andre interne dokumenter har avisen funnet en rekke nye saker om selskapet som allerede er i hardt vær for å ha fostret en kultur hvor seksuell trakassering og kjønnsdiskriminering ble viftet vekk.

Mer enn 500 nye saker skal ha blitt rapportert inn etter opprullingen av søksmål mot selskapet.

Størst fokus er lagt på Activisions toppsjef Bobby Kotick og hvor mye han skal ha visst om det som skjedde i selskapet.

Artikkelen går langt i å tegne et bilde av en mann som ikke bare hørte om det som foregikk over lang tid, men at han gikk langt i å dekke over det som skjedde – og at han selv også skal ha fått klager mot seg.

Kotick skal ha mottatt en klage om trakassering fra en kvinnelig ansatt, hvorpå han skal ha ringt og truet med «å få henne drept», noe som ble tatt opp i stemmepostkassen til telefonen – dette ifølge et tidligere søksmål som gikk til forlik.

Dette bekreftes av Activision, som i en uttalelse sier at han angrer på seansen.

Kotick skal også ha sparket en kvinnelig flyvert som jobbet på hans privatjet etter at hun klagde over seksuell trakassering fra en av pilotene. Dette endte i et søksmål, hvor Kotick skal ha sagt til flyverten og advokatene hennes at han skulle «ødelegge dem».

Ifølge rapporten skal Kotick gjentatte ganger ha holdt tilbake informasjon fra styret og investorer om pågående saker i selskapet som omhandlet kritikkverdige forhold.

Blant annet skal en sak som omhandlet flere voldtekter begått av en av sjefene i Activisions datterselskap Sledgehammer Games endt i at Activision punget ut i et forlik – uten at dette ble rapportert til styret.

Styret skal ha blitt tatt helt på senga når det kom til søksmålet fra arbeidstilsynet i California, hvor det kom fram at en ansatt hadde tatt sitt eget liv etter at bilder av hennes kjønnsorgan ble delt blant ansatte.

The Wall Street Journal sier de sitter på interne dokumenter som viser at det var Kotick som forfattet en intern e-post som ble sendt ut i kommunikasjonssjef Frances Townsend sitt navn.

Der ble det skrevet at anklagene er «forvrengte» og «i flere tilfeller falske, gamle og tatt ut av kontekst», fra «upålitelige statlige byråkrater».

Townsend ble kraftig kritisert innad i selskapet, hvor det gikk så langt som at de ansatte streiket i protest. Hun ble også bedt om å fratre fra sitt verv i en intern gruppe som jobbet for å bedre vilkårene til kvinnelige ansatte, noe hun gjorde.

Kotick gikk så ut og kalte svaret hennes for «tonedøvt», hvorpå Townsend måtte stå skolerett foran flere hundre ansatte og beklage for det som det nå viser seg ikke var hennes uttalelser.

Etter å ha blitt konfrontert med dette, sier en representant for Activision at Kotick «angrer» på dette.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3