Californias «arbeidsstilsyn» går til sak mot Activision Blizzard

Anklages for seksuell trakassering og kjønnsdiskriminering.

22. juli 2021 11:58

​​(PressFire.no): Arbeidstilsynet i California (California Department of Fair Employment and Housing)går nå til sak mot spillgiganten Activision Blizzard for diskriminering, trakasserende arbeidsmiljø og «gutteromskultur».

I saken heter det blant annet at mannlige ansatte spiller dataspill i løpet av arbeidsdagen mens de delegerer oppgaver til kvinnelige ansatte. De mener også at det pågår seksuell latterliggjøring av medarbeidere og spøkes om voldtekt.

Kvinner skal også konstant ha blitt utsatt for «konstant seksuell trakassering» - både fysisk og psykisk.

Etterforskningen skal også ha vist at kvinner ble betalt mindre enn sine mannlige kollegaer i tilsvarende stillinger. Fargede kvinner skal være spesielt rammet av forskjellsbehandling. Det påpekes også at kun 20 prosent av de ansatte består av kvinner.

Ifølge myndighetene har selskapets ledere feilet i å ta affære for å hindre forskjellsbehandling, diskriminering og trakassering.

Activision Blizzard kaller anklagenefor «misledende og i mange tilfeller falske».

- Vi setter pris på mangfold og jobber for å fostre en arbeidsplass som er inkluderende for alle. Det finnes ikke noen plass for vårt selskap og bransje, eller i noen bransje, for seksuell trakassering eller noen form for trakassering, sier en talsperson til Bloomberg.

- Vi tar alle anklager på alvor og undersøker alle anklager. I saker rundt dårlig oppførsel har vi tatt affære.

Videre går de til angrep på tilsynet:

- Tilsynet inkluderer misledende og i mange tilfeller falske saker og forklaringer i Blizzards fortid. Vi har vært ekstremt samarbeidsvillige med DFEH gjennom deres undersøkelser, inkludert å levere fra oss omfattende data og dokumentasjon, men de har nektet å informere oss om hvilke problemer de fant.

- Bildet DFEH maler er ikke Blizzards arbeidsplass i dag.

Ifølge uttalelsen skal de ha satt i gang flere tiltak etter at etterforskningen startet og mener oppførselen til tilsynet er uprofesjonell og uærlig.

- Det er denne typen uansvarlig oppførsel fra et statlig byråkrati som driver mange av statens beste selskap ut av California.


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3