Activision Blizzard ute i mer hardt vær

Saksøkes av føderale myndigheter for diskriminering og seksuell trakassering.

28. september 2021 00:32

​​(PressFire.no): Activision Blizzard sine dårlige arbeidsforhold har fått flere følger. Mandag gikk amerikanske føderale myndigheter til sak mot selskapet for kjønnsdiskriminering, seksuell trakassering og hevnaksjoner over mange år.

Dette er separat fra et pågående søksmål som kom fra California tidligere i år. Denne gangen er det altså USA selv som går til affære.

I saksdokumentene kommer det fram at The U.S. Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) har etterforsket Activision Blizzard siden 2018. Selskapet skal ha hjulpet til i etterforskningen, som til slutt endte med at EEOC fant grove overtramp på likestillingslovene i landet.

EEOC skal ha forsøkt å komme til en «uformell løsning» med Activision Blizzard gjennom flere samtaler, men greide ikke å bli enige om en akseptabel ordning med selskapet.

Derfor blir det nok en rettsrunde på spillgiganten, som angripes fra mange hold.

Dokumentene peker til at flere ansatte ble utsatt for seksuell trakassering, og at ingenting ble gjort selv om selskapet ble gjort oppmerksom på det som skjedde.

– Tiltalte visste om eller burde visst om den seksuelle trakasseringen som påvirket sine ansatte, heter det i dokumentene.

Ansatte som ble gravide skal ha blitt diskriminert mot, mens ansatte som klaget på den dårlige behandlingen ble utsatt for hevn fra selskapet.

Disse skal blant annet ha fått sparken fra selskapet.

EEOC krever at Activision Blizzard innfører strenge retningslinjer og programmer som skal sørge for at arbeidsplassen blir trygg.

I tillegg kreves det oppreisning til alle ansatte som har blitt utsatt for forholdene i saken. Ansatte skal kunne få erstatning i form for tilbakebetaling av penger, gjeninnsettelse, erstatning av tapt inntekt og dekking av kostnader personene har hatt som følge av å bli sparket.

Også et pengebeløp for tort og svie for ofrene skal være på bordet, ifølge saksdokumentene. Retten skal avgjøre akkurat hvilke beløp det er snakk om, og i hvilken form kompensasjonen kan komme i.

Activision Blizzard saksøkes også av sine egne investorer og av sine ansatte, og står i hardt vær med sponsorer innenfor e-sport. Ryktene sier også at mange nå slutter i selskapet.

Handelstilsynet i USA varsler også at de har åpnet en etterforskning av selskapet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3