Activision Blizzard saksøkes av sine egne investorer

Mener selskapet har løyet om interne stridigheter de siste fem årene.

3. august 2021 23:20

​(PressFire.no): Det er i kjølvannet av søksmålet mot Activision Blizzard av arbeidstilsynet i California, som anklager selskapet for å ha hatt en jobbkultur gjennomsyret av seksuell trakassering og diskriminering av ansatte.

Mer enn 2000 ansatte signerte en fordømmelse av selskapet de jobber i.

I etterkant har blant annet Activision Blizzard-sjef Bobby Kotick gått ut og beklaget til sine ansatte, også for måten selskapet oppførte seg i dagene etter søksmålet ble kjent.

Blizzard har også bekreftet at de for et år siden sparket en av de navngitte personene i søksmålet, som skal ha vært så notorisk på jobbmøter og -konferanser at hotellrommet hans ble kalt «The Cosby Suite», etter overgrepsmannen Bill Cosby. Også toppsjef J. Allen Brack har sluttet i selskapet.

Som en følge av søksmålet og informasjonen om at Activision Blizzard har visst om stridighetene internt i lang tid går nå investorene i selskapet til et massesøksmål mot selskapet.

Søksmålet dekker alle som har investert i selskapet mellom 4. august 2016 og 27. juli 2021, en periode på nesten fem år. Det er The Rosen Law Firm i Los Angeles som har levert søksmålet, der investorene mener selskapet har tilbakeholdt viktig informasjon.

Både selskapet og de tre toppsjefene er navngitt.

Det er et såkalt SOX-sertifikat som er midtpunktet i søksmålet, oppkalt etter Sarbanes-Oxley Act of 2002 – en lov som krever en signert erklæring fra toppsjefene.

Erklæring må god for at selskapet ikke har noen problemer som angår en rekke ting, inkludert problemer med ansatte, som vil kunne påvirke aksjeprisen til selskapet. Bobby Kotick har signert en slik i alle år fram til 2021.

– Vi blir rutinemessig utsatt for påstander, søksmål, etterforskninger, innsyn og andre saksbehandlinger gjennom den vanlige driften av selskapet, inkludert saker som omhandler varemerker, kontrakter, arbeid og arbeidsforhold, reguleringsspørsmål, skattesaker, eiendomsforhold og inkassosaker, heter det i erklæringen.

– Etter ledelsens oppfatning, etter samråd med juridisk rådgiver, er slike krav og søksmål ikke vesentlige, og vi forventer ikke at de vil ha en vesentlig negativ innvirkning på vår virksomhet, økonomiske tilstand, driftsresultat eller likviditet.

Søksmålet mener denne erklæringen er falsk, og at Activision Blizzard-sjefene visste om den store mengden seksuell diskriminering og trakassering i perioden disse erklæringene ble signert, og at dette ikke ble nevnt med vilje.

Aksjeverdien sank mer enn seks prosent dagen etter søksmålet ble kjent, noe søksmålet mener har skadet investorer. De krever en rettssak med jury.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3