Blizzard-sjefen går av

Det etter sak fra arbeidstilsynet i California.

3. august 2021 15:02

​(PressFire.no): Det har vært noen stormfulle dager i Activision Blizzard etter at arbeidstilsynet i California valgte å gå til sak mot spillgiganten.

I kjølvannet har det dukket opp noen sjokkerende historier fra arbeidsmiljøet i det som har vært et av de mest respekterte spillstudioene i verden.

Nå kommer beskjeden om at toppsjefen i studioet, J. Allen Brack, går av.

Han var også en av de få som ble nevnt spesifikt i søksmålet fra arbeidstilsynet i California.

«World of Waracraft»-ansvarlige Brack tok over som sjef etter at Mike Morhaime takket for seg i 2018 – det etter 27 år som toppsjef.

I en melding på de offisielle sidene til Blizzard avslører de a det er Jen Oneal og Mike Ybarra som tar over toppjobben etter Brack.

Meldingen kommenterer i utgangspunktet ikke årsaken til at Brack går av, men betrygger om at de to nye lederne skal «sikre at Blizzard er den sikreste og mest velkomne arbeidsplassen for kvinner og folk uansett kjønn, etnisitet, seksuell legning eller bakgrunn» og å «bygge opp tilliten igjen».

Brack kommenterer oppsigelsen:

- Jeg er sikker på at Jen Oneal og Mike Yabarra vil levere lederskapet Blizzard trenger for å realisere sitt fulle potensial og vil få fart på endringene.

- Jeg forventer at de vil gjøre det med lidenskap og entusiasme og at man kan stole på at de leder på det høyeste nivået med integritet og forpliktelse til kulturen som gjør Blizzard spesielt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3