Handelstilsyn i USA åpner etterforskning av Activision Blizzard

Kaller inn Bobby Kotick.

21. september 2021 10:19

​(PressFire.no): Det er The Wall Street Journalsom mandag kunne avsløre at det amerikanske handelstilsynet The U.S. Securities and Exchange Commission har åpnet etterforskning av Activision Blizzard for måten de har håndtert ansatte.

Ifølge avisen er også toppsjefen i selskapet, Bobby Kotick, sammen med andre sjefer innkalt i saken.

Tilsynet vil nå se hvordan sjefene har håndtert interne saker med anklager om blant annet anklager om seksuell trakassering.

Hovedformålet med etterforskningen er finne ut om selskapet burde delt informasjon med investorer og aksjonærer tidligere.

Det kommer etter at det har blåst friskt rundt selskapet i kjølvannet av at arbeidstilsynet i California gikk til sak mot selskapet.

Aksjonærer har kritisert informasjonshåndteringen i selskapet og i august gikk én av dem til sak og påpekte at informasjon i kvartalsrapportene var «direkte falske» i lys av den to år lange etterforskningen til arbeidstilsynets.

Det hører også med til historien at en rekke profiler har forlatt selskapet og at de ansatte arrangerte «gå sakte»-aksjon for selskapets reaksjon på anklagene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3