Twitch er kjøpt av Amazon for seks milliarder kroner

Google nådde ikke opp.

26. august 2014 09:46

(PressFire.no): Strømmetjenesten Twitch har vært i vinden den siste tiden.

Det verserte lenge historier om at Google var godt i gang med en prosess for å kjøpe tjenesten. Ifølge The Verge skal også Microsoft ha vurdert et oppkjøp på et tidspunkt.

Sent i går ble det imidlertid kjent at det er Amazon som til slutt sikret seg Twitch for 970 millioner dollar (cirka 5,86 milliarder kroner).

Hjelper oss å nå målene våre

Jeg er glad for å bekrefte at vi har blitt kjøpt av Amazon. Vi valgte Amazon fordi vi tror på våre brukere, Amazon deler våre verdier og langsiktige visjon – og ønsker å hjelpe oss med å nå målene raskere, sier Emmet Shear, direktør i Twitch.

Han understreker at driften videre vil by på mye av det samme som før oppkjøpet.

– Med Amazons støtte har vi ressursene til å gi dere et enda bedre Twitch, sier Shear i en pressemelding etter oppkjøpet ble kjent.

En av de største på nett

I februar i år rangerte Wall Street Journal Twitch som verdens fjerde største etter Netflix, Google og Apple, basert på trafikkvolumet på nett generert i USA fra disse selskapene. 

Twitch handler om å gi brukere muligheten til å kringkaste seg selv, eller spillene de spiller.

I utgangspunktet startet Twitch som en underseksjon av Justin.tv, men tok til slutt over det meste av fokuset til folka bak.

Justin.tv stengte tidligere denne sommeren.

Twitch har vokst enormt de siste åra. To år etter starten hadde de 45 millioner månedlige brukere i snitt.

I forrige måned hadde brukertallet økt til 55 millioner unike brukere, en periode der den populære The International-finalen i «Dota 2» også ble arrangert.

De nye konsollene, Xbox One og PlayStation 4, har integrert tjenester som Twitch tett i menyene sine.

Både Sony og Microsoft har stort fokus på å la brukerne dele, strømme eller oppdage spill på denne måten.

I april i år avslørte Amazon sin egen spillkonsoll, Fire TV. Dette er en liten tv-boks som i utgangspunktet mest ser ut som en konkurrent til Apple TV og Chromecast, men den har også spillambisjoner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3