Slik skal Amazon stjele spillhjertene våre

Satser på et stjernelag av designere.

3. april 2014 10:47

(PressFire.no): I går kveld presenterte nettgiganten Amazon det nyeste tilskuddet til maskinvare-utvalget sitt, nemlig Fire TV.

Det er i utgangspunktet en TV-boks som skal ta opp konkurransen med produkter som Apple TV, Chromecast og lignende løsninger.

I likhet med sine konkurrenter kan Fire TV vise innhold fra tjenester som Netflix, Hulu, Vimeo, YouTube og lignende, men Amazons egne TV-produksjoner vil selvsagt få fullt fokus.

Amazon har den siste tiden forsøkt å bli «det nye Netflix», med stadig økende satsning på egenproduserte TV-serier.

Fleksibel liten boks

Amazons smarte løsninger for anbefalinger bakes også inn i systemet, og spilleren vil forberede avspilling av de episodene eller filmene som den tror du vil se i neste omgang.

Det loves glimrende søkefunksjoner som også støtter stemmekontroll.

Spill er en viktig brikke

Og det er de relativt omfattende spillfunksjonene som skiller den ut fra konkurrenter. Spillene som kommer til Fire TV vil selvsagt være enklere enn titler til PS4 eller Xbox One, men de skal heller ikke være noen halvhjerta Android-porter.

NB! Se flere spillsmakebiter i traileren nederst i saken.

Derfor har selskapet hentet inn betydelige mengder utviklingstalent. Flere dyktige spilldesignere er allerede blitt ansatt hos Amazon – blant annet Kim Swift, en av de originale hjernene blant klassiske «Portal»Swift skal være helt nyansatt, og har startet i jobben sin først nå i april. 

En annen dyktig utvikler som Amazon har hentet inn er Clint Hocking, som har blant annet jobbet med titler som «Splinter Cell: Chaos Theory» og «Far Cry 2».

Hocking jobbet også med prosjekter som ikke har sett dagens lys hos både LucasArts og Valve.

Fra før er det kjent at Amazon har kjøpt utviklerne bak Xbox One-versjonen av slåssespillet «Killer Instinct», Double Helix.

Selskapet har i samme slengen annonsert det første eksklusive spillet til Fire TV, en hybrid av action og tower defence kalt «Sev Zero».

Klassikere på vei

Også flere tredjepartsutviklere har allerede lovet støtte til Fire TV:

Telltale Games har bekreftet at de vil slippe den første sesongen av «The Walking Dead» til boksen, og at de vil følge opp med sesong to av dette spillet, pluss episodene av «The Wolf Among Us» og deres kommende «Game of Thrones»-prosjekt.

Kjente titler som «Minecraft» og «Asphalt 8» er også bekreftet til å være på vei til maskinen.

Amazon selger også en offisiell spillkontroller til Fire TV, med et design som er noe inspirert av Xbox-kontrolleren, men med mediesentriske knapper i tillegg.

Når du kjøper denne kontrolleren, vil du automatisk få 1000 Amazon coins, valutaen man bruker for å kjøpe innhold.

Aamzon påpeker ellers at spillene på Fire TV vil bli svært billige – i snitt vil de koste 1.85 dollar, cirka ti kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3