– YouTube i forhandlinger om å kjøpe Twitch

Seks milliarder kroner skal ligge på bordet.

19. mai 2014 10:47

(PressFire.no): Det var filmbransjemagasinet Variety om først skrev at videogiganten Youtube, som eies av Google, har kjøpt Twitch for rundt seks milliarder kroner.

De hevder at en offisiell kunngjøring er rett rundt hjørnet.

Twitch er en markedsledende videostrømmetjeneste for direktesendt strømming som har spesialisert seg på strømming av dataspill.

Tjenesten har nylig annet etablert seg som integrerte tjenester til både PlayStation 4 og Xbox One.

Kongen av eSport

YouTube har ikke klart å etablere direktesendte strømming på samme måte som Twitch. Tjenesten er mye brukt innen konkurransespilling i dataspill, eller såkalt eSport.

Twitch hevder selv at de har over 45 millioner månedlige brukere og at én million av dem laster opp video hver måned.

Gratistjenesten har vokst enormt på den korte tiden den har vært på markedet. Den ble startet i 2011 av de samme folka som stod bak Justin.tv. I 2014 sto tjenesten for 1,35 prosent av all båndbredde i USA, noe som er tre ganger mer enn året før.

– Tidlig i forhandlingene

Variety kan imidlertid ha vært litt kjappe på avtrekkeren. The Wall Street Journal skriver at de to videosidene er i samtaler, men at det fremdeles er tidlig i prosessen. Begge hevder å ha anonyme kilder som er kjent med forhandlingene.

Den sterke posisjonen kan skape utfordringer for oppkjøpt og ifølge Variety skal YouTube ha forberedt seg på regulering fra det amerikanske konkurransetilsynet.

Om handelen går igjennom, vil det være det største oppkjøpet YouTube har gjort.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3