Over 20 millioner seere fulgte rekordturneringen

– Doblet tallene fra fjorårets «Dota 2»-finaler.

30. juli 2014 11:44

(PressFire.no): Valve mente alvor da de trommet sammen til årets store «Dota 2»-dyst, The International 4-finalen i Seattle i forrige uke.

Ikke bare hadde premiepotten vokst til formidable 60 millioner kroner. Interessen og seertallene på nett fulgte også den samme trenden.

Dragning mot «Dota 2»

Over 20 millioner unike seere fulgte mesterskapet, opplyser Valve. På det meste hadde «Dota 2»-finalekampene to millioner seere, samtidig. Det er mer enn en dobling fra fjoråret.

Det var ikke bare foran pc-skjermer eller via Twitch og lignende strømmetjenester kampene var tilgjengelige. Også den amerikanske sportskanalen ESPN hadde sendinger fra The International 4, og flere andre tv-kanaler hadde egne produksjoner med kommentatorer og gjester.

Vi i PressFire samlet 135 skuelystne med en dragning mot «Dota 2» til et eget arrangement i Oslo. Der var selvsagt finalesendingen rosinen i pølsa.

30 millioner kroner i førstepremie

Fem dager med hard kniving fra elleve av de beste «Dota 2»-lagene endte opp med en finale der det kinesiske laget NewBee til slutt stakk av med seieren og innkasserte svimlende 30 millioner kroner i førstepremie.

På veien hadde NewBee slått rivalene og landsmennene i Vici Gaming.

Turneringen fant sted i Key Arena i Seattle fra 18.-22. juli, der 17 000 publikummere kunne følge NewBees vei mot en 3-1-seier og den største pengepremien i e-sporthistorien.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3