Tilbyr trøstepremie etter «Driveclub»-havariet

Gratisinnhold, og en ny runde beklagelser.

16. november 2014 13:03

(PressFire.no): Dette var en av storsatsningene fra Sony denne høsten, og et av de viktigste PlayStation 4-eksklusive spillene i år.

«Driveclub» har en ambisiøs og påkoblet stil integrert i måten du konkurrerer på: sammen med PS4-venner skal rekorder legges i bakspeilet, poeng sankes og nye biler låses opp i takt med dette, som alle i klubben bidrar til og får nyte godt av.

Problemene startet imidlertid samtidig som spillet ble lansert 8. oktober.

Nå har britene i Evolution Studios bestemt seg for å kompensere for trøbbelet og denne nedgraderingen av et produkt som på ingen måte har levd opp til forventningene etter slippet.

To premiumpakker, gratis

I en oppdatering på Facebook-sidene sine har Evolution Studios lagt fram detaljene for en slik «trøstepremie».

Det har tidligere vært antydet at det kunne bli snakk om en slags kompensasjon overfor spillkjøperne. Samtidig tilbakeviste spillregissør Paul Rustchynsky at de hadde feilberegnet serverkapasiteten, eller ikke testet onlineaspektet godt nok før slipp.

Problemene med bilspillet skyldes serverkoden, forklarte Rustchynsky, og dette har strippet spillet for store deler av onlineaspektet ved «Driveclub» i møte med hundretusener av PS4-eiere. 

Tilgang til klubben din, andres rekorder og dette krydderet av ekstra utfordringer bakt inn i alle løp, har vært svært begrenset – selv om Evolution Studios gradvis har introdusert flere og flere av funksjonene siden den haltende starten i oktober.

– Våre folk hos Evolution fortsetter å jobbe flittig for å løse alle serverutfordringene, forteller spillskaperne.

– Vi vet at dere alle har vært ekstremt tålmodige, og forståelig nok, frustrerte, i løpet av «Driveclub»s lansering. For å vise vår takknemlighet for støtten gjennom denne vanskelige tiden, vil vi tilby premium ekstrapakker i november til dem som har kjøpt spillet.

22 nye baner

PS4-bilspillet skulle etter planen slippes i to varianter, samtidig: fullprisversjonen, og en «gratis» PlayStation Plus-utgave med langt mindre innhold. 

Plus-spillet er utsatt på ubestemt tid på grunn av serverproblemene de siste ukene. 
Disse «premium-pakkene» Evolution tilbyr kunder som kjøpte fullversjonen, er planlagt sluppet via PlayStation Store 26. november i Europa. 

De heter Ignition Expansion Pack og Photo-Finish Pack. Til sammen består disse av fem nye biler og 22 nye løpsvarianter, i tillegg til ti nye måter å style bilene på og ti nye trophies å låse opp i spillet. 

Mer innhold på vei

Disse to innholdspakkene var opprinnelig del av sesongpasset, solgt separat via PlayStation Store (priset til 209 kroner).

For å ikke gjøre livet urettferdig overfor dem som allerede har kjøpt sesongpasset, utvider Evolution påfyllperioden til juli 2015, og dytter inn ytterligere fire pakker da.

Resten av oppdateringen fra spillutviklerne fokuserer på en ny oppdatering til spillet, ventet tirsdag i neste uke, som for første gang adresserer tilbakemeldinger om endringer til «Driveclub» som har kommet fra spillerne.

Det er kanskje tegn på at arbeidet med å få serverne og spillet til å lystre online nå nærmer seg slutten?

Den neste oppdateringen justerer blant annet kollisjonsfysikken en smule. Flere ganger i multiplayerløp opplever folk at bilene spinner ut av veien etter nærkontakt med en annen bil. Dessuten har Evolution balansert litt på kollisjonsstraffen, der du får redusert hastigheten ved å kutte svinger. Målet er trolig å gjøre denne mer rettferdig og mindre tilfeldig enn var ved «Driveclub»-slippet.

Det dyttes i tillegg inn tre ekstra baner, gratis, for både online- og offlinebruk. Det er én bane hver lagt til Skottland, India og Chile. 

– 

Takk for støtten

Evolution har i denne omgangen ikke noe nytt å melde om den utsatte PlayStation Plus-versjonen av bilspillet.

De skriver bare at jobben med å bedre serverkapasiteten og feilrette fortsetter, og gratisversjonen av «Driveclub» kommer «så raskt som mulig».

– Nok en gang: takk for støtten. Vi er oppriktig lei oss for at veien mot å levere den fulle «Driveclub»-racingopplevelsen til PlayStation 4 har vært såpass humpete, skriver Evolution Studios avslutningsvis i den seneste oppdateringen sin.

– 

Humpete vei

Sjefen for Sony World Wide Studios, Shuhei Yoshida, rykket også ut i slutten av oktober og la seg langflat i kjølvannet av dette spillslippet. 

Han fortalte at de har økt bemanningen hos Evolution for å ta seg av problemene.Yoshida innså samtidig at folk trolig begynte å bli lei av å høre på unnskyldninger, etter flere uker med bomgiring fra «Driveclub».

– Veien mot lansering har dessverre vært litt humpete, og vi beklager virkelig at så mange av dere ikke har vært i stand til å nyte alt vi hadde håpet «Driveclub» ville by på, sa Shuhei Yoshida for et par uker siden.

– Vi har hørt på tilbakemeldingene, og innser at tålmodigheten forståelig nok er i ferd med å renne ut. Evolution Studios jobber døgnet rundt, forsikret han. 

Spor fra det som kan være en nært forestående oppdatering, viser at Evolution kan ha ambisjoner om å legge til ytterligere norske baner til bilspillet. Denne lekkede videoen tar for seg nye traséer fra Atlanterhavsveien på Nordmøre.

NB! Både PlayStation Plus-versjonen av «Driveclub» og en egen app til mobiler, er utsatt på ubestemt tid inntil serverstabiliteten er bedret og spillet friskmeldt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3