– «Driveclub»-tålmodigheten er i ferd med å renne ut

Sony drøyer med friskmeldingen.

31. oktober 2014 11:52

(PressFire.no): Kjørespillet «Driveclub» mistet veigrepet og fikk voldsom sladd for en måned siden.

Spillet fungerte før slippet, også online. I et roligere og langt mindre stressende servermiljø, fløt det riktig så fint i forkant. Men da slusene åpnet og mange PS4-eiere flommet inn, ble det kjapt sirup og krasj.

Utviklerne i Evolution Studios hevder de har testet onlinebiten grundig før slippet og har tilgang på mange nok servere.

Årsaken skyldes feil i selve serverkoden, forklarte de britiske spillmakerne.

– 

Plus Edition utsatt på ubestemt tid

Sony World Wide Studios-sjef Shuhei Yoshida har nå lagt igjen et skriv på Facebook-sidene til «Driveclub», der han beklager det som har skjedd.

Yoshida kan også fortelle at gratisversjonen, «Driveclub PS Plus Edition», blir ytterligere utsatt.

Førsteprioritet er å fikse den sosiale og påkoblede biten av hovedspillet, sier han.

Med det store antallet nye spillere og den ekstra serverbelastningen «PS Plus Edition» er forventet å føre med seg, er vi foreløpig ikke trygge på at vi kan garantere den beste onlineopplevelsen. Inntil vi kan sikre oss at alle kan nyte den hele og fulle sosiale, påkoblede onlineopplevelsen, vil vi utsette slippet av «PS Plus Edition» på ubestemt tid, melder Yoshida.

– 

Veien har vært humpete

Helt fra den første demonstrasjonen av dette bilspillet, har det blitt forskuttert en slik gratisvariant til medlemmene av Sonys Plus-tjeneste.

Veien mot lansering har dessverre vært litt humpete, og vi beklager virkelig at så mange av dere ikke har vært i stand til å nyte alt vi hadde håpet «Driveclub» ville by på, uttaler spillsjefen hos Sony.

Shuhei Yoshida innser at flere runder med unnskyldninger og forsikringer om at spillet gradvis skal komme tettere opp mot lovnadene, begynner å tære på tålmodigheten.

Vi har hørt på tilbakemeldingene, og innser at tålmodigheten forståelig nok er i ferd med å renne ut. Evolution Studios jobber døgnet rundt, forsikrer han.

Sony og Evolution har i tillegg hyret inn ekstra folk for å takle disse problemene, forteller Yoshida. Han kan foreløpig ikke si konkret når spillet er reparert og i en forfatning folk forventer.

Trøstegave?

En ukes tid etter «Driveclub»-slippet, var regissøren Paul Rustchynsky travel med å svare meldinger og forsikre kundene sine at de jobber på spreng med å fikse feil og åpne for flere onlinetjenester i spillet.

Han antydet samtidig at det kan komme på tale å kompensere «Driveclub»-eiere på et vis, uten å konkretisere hva dette kan dreie seg om.

For ikke å overbelaste de allerede hardt pressede serverne sine, har Sony altså bestemt seg for å vente med gratisversjonen for Plus-folk  i tillegg til en egen «Driveclub»-app for mobiler.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3