Spøker det for «DiRT 4»?

– Kutt hos Codemasters.

12. januar 2015 13:45

(PressFire.no): For ganske nøyaktig ett år siden bekreftet Codemasters at det neste «DiRT»-spillet skulle ta oss tilbake til røttene og bli mer rallyorientert.

Etter et par spill med større dreining mot amerikansk bilsport, savnet mange stemningen du bare kan få fra de dype finske skoger – med stemmen til kartleseren din på øret.

 Det både kan og vil bli slik, svarte designsjefen fra Codemasters på spørsmål om «Colin McRae»-følelsen blir prioritert til «DiRT 4».

Etter disse uttalelsene har det vært stille fra «DiRT»-leiren.

50 ansatte er i faresonen

Dette er en svært etterlengtet oppfølger hos dem som liker bilspill. «DiRT 2» og treeren er blant de aller peneste til Xbox 360 og PlayStation 3.

Tanken på «DiRT 4» til de nye konsollene pirrer. Men spillet er foreløpig ikke offisielt avslørt, og det kan drøye før det skjer.

Eurogamer har fått opplysninger om nedskjæringer hos Codemasters. De har snakket med folk som jobber tett på dette tradisjonsrike spillstudioet.

Over 50 stillinger er nå «under evaluering».

En av Eurogamers kilder sier programmerere er trygge. Designere og andre kreative krefter knyttet til «DiRT»- og «Grid»-seriene er langt mer utsatte, hevdes det.

Mini-team bak «DiRT»?

«F1»-teamet i Birmingham skal være uberørt av nedskjæringsprosessen som er i gang. Dette er folk som jobber med PlayStation 4- og Xbox One-versjonen av det nye Formel 1-spillet.

Når det gjelder neste «DiRT» er situasjonen mer uavklart, hvis vi skal stole på kildene til Eurogamer.

Det påstås nemlig at «DiRT 4»-avsløringen opprinnelig var planlagt i disse dager. Spillet skulle få en mykstart, inspirert av Steams Early Access, og at denne tidligversjonen skulle ut allerede i midten av februar.

Codemasters har enda ikke sikret seg de nødvendige lisensene for å bruke bilene i spillet. Det er en del av forklaringen på at «DiRT 4» blir utsatt.

Det går også fram at staben bak «DiRT 4» er kraftig redusert. Eurogamer skriver at fjorårets «Grid Autosport» ble lagd av et beskjedent antall utviklere. Omtrent 50.

Når det gjelder gruppen mennesker som nå jobber med «DiRT 4», er antallet angivelig helt nede i 20.  

 Ingen spill er kansellert

Oppsigelsene er foreløpig ikke bekreftet. Ledelsen skal ifølge Eurogamer har informert de ansatte i forrige uke, og vurderer fortløpende hvor det skal kuttes og hvor mange som må gå.

Codemasters bekrefter at de er inne i en «konsultasjonsprosess», og noen roller internt vurderes. Men de understreker samtidig at alle pågående spillprosjekter fortsetter som planlagt, og ingen spill er kansellert.

Overgangen til PS4 og Xbox One har vist seg å ta tid for Codemasters. «Grid Autosport» og «F1 2014» ble overraskende nok gitt ut til de gamle Sony- og Microsoft-spillmaskinene i siste halvdel av fjoråret.

I tillegg har britene gitt ut flere spill til mobil.

Det nye «F1»-spillet, planlagt utgitt en gang i år, blir trolig den første tittelen til Xbox One og PlayStation 4.

«Toybox Turbos» kom ut i fjor høst, et spill til Xbox 360, PS3 og pc som minner en hel del på klassiske «Micro Machines».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3