Sony tar opp kampen mot iPad

Lanserer nettbrett til sommeren.

5. april 2011 13:36

I fjor sommer skrev Wall Street Journal at Sony jobbet med flere nye produkter. En tablet ble også nevnt i artikkelen, i tillegg til PlayStation-telefonen Xperia Play samt en ny håndholdt spillkonsoll som følger opp PSP.

De to sistnevnte produktene har siden den gang blitt annonsert. Xperia Play er allerede i butikkene, mens den nye PSP-konsollen ble vist frem for første gang i slutten av januar. NGP, som den er kalt, kan bli lansert før jul - selv om USA-sjefen i PlayStation nylig har antydet at deler av verden er nødt til å vente til 2012 på grunn av jordskjelvet i Japan som har forsinket produksjonen av konsollen.

Hva så med ryktene om at Sony jobber med en tablet, en konkurrent til iPad og de andre nettbrettene som har kommet ut i kjølvannet av Apples suksess?

Ifølge Nikkei (som siteres av velrenomerte Bloomberg) har en Sony-sjef nylig bekreftet at de faktisk vil lansere et slikt produkt. Det skjer allerede til sommeren, og USA får fingrene i denne dingsen først.

Les også vår test av iPad 2.

- PlayStation-integrasjon og PS One-spill installert

Sonys Howard Stringer sier at iPad-konkurrenten vil kjøre på Google Android 3.0 Honeycomb-programvare. Foreløpig er det ikke bekreftet ytterligere funksjoner eller detaljer, heller ikke hva slags kompatibilitet som eventuelt planlegges opp mot PlayStation-familien.

Wall Street Journal skrev i juli 2010 at de hadde fått rede på at «en bærbar innretning som deler karakteristikken til en håndholdt spillmaskin, e-bokleser og en bærbar computer» var under utvikling. Dette fra kilder med kjennskap til produktet, som den respekterte avisen hadde snakket med.

I februar rapporterte Engadget om en tablet med en Tegra 2-prosessor som da hadde blitt PlayStation-sertifisert, kalt S1. Utviklere tilknyttet både PlayStation-, VAIO- og Sony Ericsson-produktgruppene til Sony skal ha vært involvert i utviklingen av S1, og det ble vektlagt i saken at brukergrensesnittet «vil bli revolusjonerende sammenlignet med iPad».

Den skal lene seg tungt mot Qriocity, Sonys on demand-tjeneste med musikk, spill, ebøker og videoer. Engadget hevdet også at S1 vil komme med PS One-spill ferdiginstallert på harddisken, og at tableten får en type PlayStation-integrasjon.

Størrelse og vekt skal være omtrent slik vi kjenner fra en iPad, men skal føles lettere ettersom designet gjør at du «bretter» noe av nettbrettet på en temmelig spesiell måte, og vekten fordeles dermed annerledes enn vi er vant til fra andre tablets (se illustrasjonen til Engadget).

S1 vil dessuten få kamera både på for- og baksiden.

Opplysningene til Engadget ble verifisert av «personer med kjenneskap til produktet». Teknologisiden fikk rede på at prisen vil ligge på 599 dollar (som kan bety at norsk pris vil ligge på omtrent 6000 kroner, om dette medfører riktighet). Om S1 er dette Sony-produktet som nå er bekreftet å være lanseringsklart til sommeren - eller om det er et annet nettbrett som har vært under utvikling med Sonys velsignelse - gjenstår å se.

NB! Bildene i denne saken er av iPad 2, siden Sony ikke har gjort mer enn å bekrefte sin tablet.

PressFire kommer tilbake til mer når Sony velger å informere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3