Jordskjelvet i Japan kan medføre PSP 2-forsinkelser

- Fortsatt et lite håp om å kunne lansere før jul.

5. april 2011 10:46

Naturkatastrofene som herjet Japan for noen uker siden, har gjort at Sony forbereder seg på at deres neste håndholdtkonsoll kan bli forsinket. Det er USA-sjef Jack Tretton som nå innrømmer dette i et intervju med Bloomberg. Flere av Sonys fabrikker nord i Japan har blitt nødt til å stenge etter jordskjelvene og tsunamien.

Disse fabrikkene må repareres, dessuten er det mangel på komponenter som man er avhengige av i produksjonen av PSP 2, eller NGP (Next Generation Portable) som Sony foreløpig kaller kraftpluggen.

Tretton sier at det ikke bare er NGP som er rammet av forsinkelser, han peker på at også spillutviklere som holder til å Japan kan trenge ekstra tid med å bli ferdige med spillene som er planlagt til konsollen.

- Det er et lite håp om at vi kanskje kan få lansert til minst ett marked innen utgangen av året, sier han til Bloomberg.

Må vi vente til 2012?

Dette trenger ikke å bety at lanseringsplanene til Sony i realiteten blir så radikalt annerledes enn selskapet opprinnelig hadde tenkt. For like etter avdukingen av NGP i slutten av januar, uttalte Tretton at Sony kan komme til å følge samme strategi som da de lanserte PlayStation 3. Altså; først i Japan - i Europa fem måneder etter.

- Målet er alltid å lansere ved juletider, når majoriteten av salg skjer. Man vil gjerne ha en verdensomspennende lansering. Når det er sagt, dette blir vår sjette plattformlansering – og det er veldig vanskelig å ha kvantiteten for å være i stand til å lansere i hele verden på samme dato.

- Det er målet, realitetene vil kanskje bli noe annet. Vi vil i hvert fall lansere i minst ett territorium før utgangen av 2011, fortalte Tretton til Engadget.

Den neste dosen håndfaste opplysninger om NGP er ikke ventet før til E3-spillmessen i Los Angeles i sommer. Da får vi nok vite mer om lanseringsplanene, kanskje også en prisantydning?

PlayStation-topp Kaz Hirai ville i slutten av januar, like etter at han hadde vist frem konsollen foran journalister i Tokyo, ikke si noe om hvilket prisnivå Sony vil legge seg på. Men han antydet overfor PC World at man «ikke ønsker å prise seg ut av markedet».

Kaz Hirai snakker om den nye konsollen, samt en smakebit på noen av spillene som kommer:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3