Partyspillene var ikke døde, likevel

– «Rock Band» og «Dance Central» kan komme tilbake.

14. april 2014 10:25

(PressFire.no): Musikkbaserte partyspill som «Guitar Hero» og «Rock Band» hadde sin storhetstid for en del år siden, men markedet ble såpass mettet på disse at sjangeren mer eller mindre kollapset.

Falt sammen

Det siste fullverdige «Guitar Hero»-spillet, «Warriors of Rock» kom i 2010, og det samme året ble også den siste «Rock Band»-utgivelsen lansert.

Det spesielle med «Rock Band» er at utviklerne i Harmonix fortsatte å slippe nedlastbare sanger helt frem til våren 2013.

Harmonix har også sluppet tre utgaver av spillet «Dance Central», som fremdeles kan karakteriseres som den spillserien som benyttet Kinect-sensoren på Xbox 360 best.

Under PAX-messen sist uke snakket Harmonix om fremtiden for begge seriene.

Det mest oppsiktsvekkende er at det i det hele tatt er en fremtid. Under en paneldebatt i løpet av PAX fortalte Harmonix-sjefen Alex Rigopulos at de har store planer for å gjenopplive både «Rock Band» og «Dance Central».


Fortsatt rom for plastinstrumenter?

Han presiserte at man ikke måtte tolke uttalelsen som en annonsering av «Rock Band 4» eller «Dance Central 4». Selskapet har imidlertid store planer for seriene, og ønsker å bringe begge tilbake på et tidspunkt i løpet av den nye konsollgenerasjonen, sier Rigopulos.

Vi er nysgjerrige på disse planene.

I mellomtiden har Harmonix flere øvrige, musikkrelaterte prosjekter under utvikling. Disse er skytespillet «Chroma» samt Kinect-eksklusive «Fantasia: Music Evolved» for Xbox 360 og Xbox One.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3