Etter 4000 låter drar «Rock Band» den siste akkorden

- Takk for at du var med i bandet vårt.

19. februar 2013 11:22

(PressFire.no): Musikkspill som «Guitar Hero» og «Rock Band» var på toppen av salgslistene fra midten av 2000-tallet.

De siste åra har de imidlertid ikke bitt fra seg like godt.

Bak begge disse to seriene står Harmonix. Etter lanseringen av «Rock Band» har utviklerne på ukentlig basis lagt ut pakker med nye låter eller hele album, via digitale spillbutikker som PlayStation Store eller Xbox LIVE Marketplace.

Activision tok over «Guitar Hero»-navnet, mens Harmonix etter «Rock Band 3» hovedsakelig har fokusert på «Dance Central».

275 uker med ny musikk

2. april i år kommer den aller siste låtpakka.

- Vi har klart å opprettholde en konsekvent flyt av låter, over forbløffende 275 uker på rad, der vi har gitt ut 4000 låter til «Rock Band»-plattformen. De siste månedene har vi nedskallert denne produksjonen i takt med at vi flytter ressurser over på andre prosjekter, skriver Harmonix på sitt forum.

- Vi har flere nye spill i produksjon og trenger å flytte utviklere over til dem for å få fart på disse titlene. Derfor blir 2. april den siste uka med sangutvidelser til «Rock Band», fortsetter utviklerne.

Gjennom disse 275 ukene har Harmonix bygd det største biblioteket sammenlignet med alle musikkspill.

- Takk for at du ble med i bandet vårt, avslutter de.

Halv pris-salg

I «Rock Band 3», det foreløpig siste fra serien lansert i 2010, fullendte de sin visjon med å la deg være rockestjerne i din egen stue.

I løpet av spillserien introduserte Harmonix flere og bedre instrumenter. Trommer, bass, gitar, keyboard.

Med treeren kunne de mest musikalske også plugge inn en ekte seksstrenger.

Utviklerne vil fortsette å støtte spillet, fellesskapet og sangene de har gitt ut til nå. For å markere at de nå runder av med et bibliotek bestående av 4000 sanger, kjører de et halv pris-salg på 1100 av disse låtene, skriver Harmonix på forumet sitt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3