Nytt hackerangrep mot PlayStation 3

Tok ned PSN etter «ekstern forstyrrelse», innrømmer Sony.

21. april 2011 21:44

Flere av PressFires lesere har i løpet av torsdag kveld tipset oss, enten i kommentarfeltet eller via epost. PlayStation Network (PSN) – onlinetjenesten som du trenger å logge inn på enten for å hente nytt innhold fra PlayStation Store eller spille mot andre via nett – er for tiden nede. Det har den vært noen timer, også.

Sony har nå meddelt at disse problemene kan vare et par dager.

På den offisielle PlayStation-bloggen skriver Sony at du kan risikere å måtte vente i to dager før du igjen kan utfordre noen til onlinekamper i «FIFA 11»  eller grisekjøring via nett i «Gran Turismo 5». I verste fall. Og det er ting som tyder på at vi igjen ser resultatet av et hackerangrep, i kjølvannet av GeoHot-mot-Sony-striden, som tilsynelatende ble avgjort ved et rettslig forlik nylig.

Hvem som står bak eventuelle angrep mot PSN denne gang, er foreløpig usikkert.

- Mens vi undersøker årsakene til at PSN er nede, ville vi varsle dere om at dette kan ta en hel dag eller to før vi er i stand til å få tjenesten operativ igjen. Tusen takk for tålmodigheten mens vi jobber med saken, står det på PlayStation-bloggen.

- Anonymous står ikke bak denne gangen

Er du ekstra ivrig på å komme deg tilbake til onlinespilling anbefaler Sony at du sjekker playstation.com eller twitter-feeden til den europeiske PlayStation-avdelingen for oppdateringer, etter hvert som tjenesten igjen blir funksjonell.

Om dette har sammenheng med angrepene fra hackergruppen Anonymous, som for noen få uker siden angrep PSN-tjenesten – eller om dette skyldes tekniske problemer av annen art – sier Sony ikke noe om i denne omgangen.

Tidligere i dag ble det rapportert om problemer både på den amerikanske og europeiske PSN-tjenesten som satte dette i sammenheng med Anonymous. Da het det fra James Gallagher i Sony at man undersøker muligheten for slike hackerangrep som det vi opplevde for en tid tilbake. Altså; «muligheten for målrettede tiltak fra en ekstern part», som er måten Sony formulerer seg på når de snakker om dette.

Noe som også var ordlyden da PressFire fikk en av ytterst få kommentarer fra offisielt hold da forrige runde angrep mot PSN skjedde.

- Våre supportfolk undersøker bakgrunnen til disse problemene, inklusive muligheten for et målrettet tiltak fra en ekstern part. Og om det skulle vise seg at problemene er forårsaket av slike, ønsker vi igjen å takke kundene våre som har vært de skadelidende, melder Sony i kveld (via Eurogamer).

Anonymous benekter at de har noe å gjøre med de seneste angrepene, og foreslår via PlayStation Lifestyle at en annen hackergruppe kan stå bak.

PlayStation LifeStyle har nylig snakket med representanter fra Anonymous som spekulerer i om det finnes hackere som var misfornøyde med at Anonymous lot PSN være etter den første runden med angrep – og som kan ha fortsatt med den slags nå i påsken.

Oppdatert: Siden denne artikkelen ble publisert, har Sony innrømmet at de tok ned PlayStation Network ved inngangen til påskeferien etter en «ekstern forstyrrelse som påvirket PSN og Qriocity-tjenestene».

I en ny oppdatering på den offisielle PlayStation-bloggen søndag skriver man at arbeidet med å få tjenestene tilbake igjen pågår for fullt, og at Sony samtidig med dette ønsker å styrke nettverksinfrastrukturen og fokusere på ytterligere sikkerhet forbundet med PSN og Qriocity.

Sistnevnte er en Sony-tjeneste som tilbyr streaming av musikk. spill og ebøker. Den er foreløpig bare lansert i USA, men planen er å introdusere Qriocity i andre deler av verden. 

Mandag formiddag (25. april) er PSN fortsatt utilgjengelig. Dermed har onlineproblemene på PlayStation 3 vart gjennom hele påsken.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3