Har du hatt onlinetrøbbel på PlayStation 3 i det siste?

- Dette er bare starten, truer Sony-«hacktivistene».

6. april 2011 19:18

Du har kanskje opplevd at onlineopplevelsen på PlayStation 3 er litt «rar» om dagen? At PlayStation Network, PlayStation Store eller tilkoblingen til nett ikke fungerer som før? Aktivistene i Anonymous tar mer enn gjerne på seg ansvaret for dette, og har nylig uttalt at de nå bare driver og varmer opp før de for alvor setter inn støtet mot Sony og PlayStation 3.

I mellomtiden har Anonymous-aktivister angrepet Arbeiderpartiet og Høyre sine nettsider, som protest mot vedtaket om Datalagringsdirektivet, som disse partiene fikk stemt igjennom i Stortinget tidligere denne uken. 89 mot 80 stemmer, endte stemmingen blant våre folkevalgte.

NB! Les intervju med norske Anonymous-medlemmer her.

De siste par dagene har flere rapportert at PlayStation Network (PSN) er ustabilt. Til tider nede og utilgjengelig. Sony vedgikk da også i går at de kan ha blitt utsatt for angrep, etter først å ha forsøkt å avdramatisere det hele med å hevde at PSN undergikk «rutinemessig vedlikehold».

Det meste tyder på at vi kommer til å oppleve mer av den sorten fremover. Mye mer, påstår Anonymous.

Trusselvideo med klar adresse til Sony

Hevnaksjonen kommer som et svar på Sonys forberedelser til rettssaken der PlayStation 3-hackere – med George «GeoHot» Hotz – i spissen vil møte underholdningsgiganten foran en jury som en konsekvens av at selve «nøkkelen» til PS3 ble offentliggjort tidligere i år. Senere har denne hacken blitt misbrukt av andre til blant annet å ødelegge onlineopplevelsen i populære spill som «Call of Duty: Modern Warfare 2».

Anonymous fremsatte tidligere denne uken trusler mot Sony, der de blant annet skrev:

- Dere så et vepsebol og stakk penisene deres inn. Dere må møte konsekvensene for deres handlinger - på Anonymous-måten.

I et ferskt intervju med PlayStation Life sier en representant for PS3-«hacktivistene» at Sony kan forvente seg mer. «Vi har så vidt startet», hevder Takai, som han kaller seg. Sony har hyret inn Prolexic, et selskap som spesialiserer seg på såkalte DDoS-angrep, for å verne om sine nettjenester. Det skremmer ikke Takai eller Anonymous. De ser på Prolexics metoder som enkle å matche.

- Det var forventet. Vi visste at Sony på et eller annet tidspunkt ville skaffe seg hjelp utenfra. Hvis jeg måtte sette penger på det vil jeg si at Prolexic kommer til å gå ned som en to dollars hore i en kyllingranch i Nevada.

Takai vil ikke gå i detalj, men sier at Anonymous har en stor overraskelse på lager til Sony.

- Hittil er det som Sony har sett fra oss bare som snoking og pirk å regne. En slags salutt for å vise at vi er på vei. Ikke ta feil; det dere har sett i dag og syns var frustrerende, er knapt bare forberedelser til det som vil komme.

Anonymous er også forberedt på at kampen mot Sony kan ta tid.

- Vi har visst hele veien at dette er en krig som ikke kan vinnes på én dag. Vi er imidlertid innstilte på å holde ut.

Hva så med PS3-konsolleierne, som jo blir skadelidende av disse angrepene, spør PlayStation Life?

- Kundene blir, som man kan si; «sivile tap». Vi er klar over at vi ikke skaffer oss nye venner eller allierte hos gjennomsnittskunden med våre angrep, sier Takai, mens han innrømmer at de PS3-eierne Anonymous prøver å hjelpe kanskje ikke ser hva gruppen faktisk prøver å oppnå.

PlayStation Life spør så det nærliggende spørsmålet, som du selv kanskje har lurt på: Er PlayStation Store – onlinebutikken, der du kan handle spill og utvidelser et mål? Og i så fall; er det grunn til å være bekymret for dine VISA- og Mastercard-opplysninger?

- Jeg tror jeg kan si dette på vegne av alle: Vi har ingen ondskapsfulle hensikter mot Sony-kunder. Angrepene mot systemene blir gjort som ledd i en koordinert operasjon. De mest detaljerte operasjonelle komponentene, er mer kontrollert, uttaler Takai.

Han understreker at arbeidet med å samle inn informasjon om Sony-medarbeidere og deres familier, som vi skrev om i går, ikke har et annet mål enn å skaffe seg kunnskap om toppene i selskapet. Folk lenger ned i systemet, eller familiene til Sony-ansatte, vil ikke bli berørt av SonyRecons etteretningsarbeide, klargjør Takai. 

Denne trusselvideoen ble nylig sluppet av Anonymous, med klar adresse til Sony:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3