Annonse
Annonse
Nå angriper de Sony-sjefens barn
PlayStation 3-«hacktivistene» jakter på Sony-ansatte - og deres familier.
No items found.
5. April 2011, 17:32

I går skrev vi om en gruppe hackere, kalt Anonymous, som fremsatte trusler mot Sony etter at selskapet har brukt alle midler for å stanse hackeren George «GeoHot» Hotz. Som forberedelser til en rettssak, har Sony innhentet informasjon om hans YouTube, PayPal og Twitter. Dessuten sporer selskapet IP-adressene til de som har besøkt hjemmesiden hans, folk som til syvende og sist kan ha brukt Hotz’ PlayStation 3-hack.

Anonymous mener Sony bedriver en type sensur og krenker rettsvernet til privatpersoner. Men de kom også med en langt mer direkte form for advarsel:

– Dere så et vepsebol og stakk penisene deres inn. Dere må møte konsekvensene for deres handlinger, på Anonymous-måten, heter det fra hackerne som tidligere har angrepet Visa og Mastercard – som en slags støtteerklæring for Wikileaks.

Kotaku med flere spekulerte i går om truslene kan resultere i angrep på Sony-nettsider, eller kanskje til og med PlayStation Network – tjenesten som kobler deg opp mot onlinetjenestene på PlayStation 3. PC World skriver at flere har rapportert om tilfeller der offisielle Sony-nettsider har gått tregt å laste inn. Besynderlig nok kunngjorde Sony i går via Twitter at PlayStation Network ville være ustabilt i noen timer «grunnet rutinemessig vedlikehold». Mange mener at alt dette har en sammenheng, og påstår at PSN fortsatt er ustabilt.

PlayStationLife hevder både PlayStation Network og flere Sony-nettsider ble rammet av hackerne i går og i natt (norsk tid). Senere ble det innrømmet fra offisielt holdt at PSN kan ha blitt rammet av et slikt type angrep.

Jakter på opplysninger om barna til Sony-topp

Men det er mer alvorlig at en annen hackergruppe, SonyRecon (som har forgreninger til Anonymous), har flyttet fokuset mot Sony-medarbeidere og deres familier. PlayStationLife skriver at SonyRecon oppfordrer medlemmer til å samle opplysninger om «betydningsfulle mål».

Opplysninger om flere sentrale personer i Sony skal allerede ha blitt samlet inn og offentliggjort. PS3-hackeren KaKaRoToKS har uttalt at man håper å finne noe «belastende» som kan brukes i den forestående rettssaken mot George Hotz.

Sir Howard Stringer (president i Sony) og hans barn er et av disse «betydningsfulle målene». Personer fra SonyRecon har ifølge PC World lagt igjen forespørsler på nett om noen så langt har lyktes i å finne informasjon om Stringers barn.

I en chatgruppe ble det foreslått hva SonyRecon kan bruke denne informasjonen om Sony-medarbeidere og deres familier til. Her er et par eksempler (fra Kotaku):

* Lag en annonse på Craigslist; enten under «gratis ting» eller «erotiske tjenester». Det er tydelig at det er mange kåte menn som utrettelig vil jakte på noen som de tror er ei 19 år gammel jente.

* Send et elektronisk postkort som opplyser målet om at en av deres tidligere sexpartnere har en kjønnssykdom. Alternativt; ring en AIDS-telefon og spør om de anonymt kan si til «målet» at de kan ha fått HIV. Det betyr seks måneders venting før prøvene er klare.

SonyRecon har så langt klart å ta ned hjemmesidene til Kilpatrick Townsend & Stockton, advokatfirmaet som representerer Sony i saken mot George «GeoHot» Hotz, skriver PlayStationLife.

Foto: Scanpix.

Video fra Anonymous, med klar melding til Sony:


Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum