Hotz og Sony inngår forlik

Men Hotz oppfordrer alle til å boikotte Sony-produkter.

11. april 2011 23:54

Sony og Playstation 3-hackeren George «GeoHot» Hotz har nå inngått forlik. Dermed blir det ingen rettssak.

Sannsynligvis skal ikke forrige ukes hackerangrep på Sonys Playstation Network ha vært en årsak til forliket – enigheten skal nemlig i prinsippet ha blitt møtt 31. mars.

Ifølge forliket hindres George Hotz i fremtiden å knekke noen form for koder i Sony sine produkter.  Han får heller ikke lov til å hjelpe andre eller å distribuere konfidensiell informasjon om Sony.

Bryter Hotz avtalen må han betale 10.000 dollar per brudd på avtalen, opptil 250.000 dollar. Hvis han skulle bryte avtalen må han også foran retten i California.

Ifølge en pressemelding skal begge partene være fornøyd med utfallet.

- Vi er glade for å legge denne rettstvisten bak oss. Vår motivasjon for dette søksmålet var å beskytte våre merkevarer og konsumentene. Vi tror dette forliket og dette påbudet oppnår det målet, sier Sonys advokat, Riley Russell i en pressemelding.

I pressemeldingen står det også at Hotz ikke var involvert i forrige ukes angrep på Sonys PlayStation Network-servere.

- Det var aldri mitt formål å skape problemer for brukerne eller å gjøre piratkopiering lettere. Jeg er glad for å nå kunne legge rettstvisten bak meg, sier Hotz i pressemeldingen.

- Vi vil at våre kunder skal kunne nyte våre produkter i et sikkert miljø og vi vil beskytte den harde jobben våre talentfulle ingeniører, kunstnere, musikere og spilldesignere gjør for PlayStation-spill og PlayStation Network. Vi setter pris på Hotz’ vilje til å se på de rettslige problemene i denne saken og jobbe med oss for en rask løsning, avslutter Sonys advokat.

Hotz er kanskje glad for å få saken ut av verden, men på bloggen sin ytrer han nå likevel så stor misnøye for Sony at han oppfordrer alle til å boikotte Sony-produkter.

- Fra og med 11. april 2011 slutter jeg meg til Sony-boikotten. Jeg komme aldri til å kjøpe et Sony-produkt igjen. Jeg oppfordrer deg til å gjøre det samme. Og om du nylig kjøpte noe fra Sony, lever det tilbake, skriver hotz i et kort blogginnlegg og lenker til denne nettsiden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3