Nedjusterer forventingene om Vita-salg – igjen

Sony har lagt fram ferske tall.

1. november 2012 13:24

(PressFire.no): Den siste tiden har spillgigantene i tur offentliggjort regnskapene sine. Først Nintendo, tidligere denne uka Electronic Arts – og nå Sony.

Tendensen er lik over hele fjøla: Det går treigere nå enn samme periode i fjor.

Dette kan reflektere det blant annet Ubisoft-sjefen og analytiker Michael Pachter i det siste har pekt mot – nemlig at denne generasjonen konsoller har vart for lenge, og at nye konsoller vil blåse fart i bransjen igjen.

Sliter med å feste grep om håndholdt

Sony melder at de har solgt 3,5 millioner PS3- og PS2-enheter i årets tredje kvartal, som ble avsluttet 30. september.

Dette er en nedgang på 1,4 millioner sammenlignet med samme periode i fjor, skriver CVG.

Selv om Sony nå har to håndholdte maskiner på markedet, PSP og Vita, taper de marginalt i forhold til 2011. De har solgt 1,6 millioner håndholdtkonsoller i denne perioden i år, sammenlignet med 1,7 i fjor.

Sony melder om en omsetningsnedgang på 15,8 prosent, eller 10,3 milliarder kroner, i denne perioden sammenlignet med 2011. 

- Denne nedgangen skyldes primært lavere salg av maskinvare og software til PlayStation 3 og PSP, delvis delt opp gjennom introduksjonen av PlayStation Vita i desember i 2011, uttaler Sony ifølge CVG.

Selger flere spill enn i fjor

Sony tar konsekvensene av disse prognosene og nedjusterer igjen forventningene sine rundt salg av de to håndholdtkonsollene PSP og Vita.

I august i år, da regnskapet for forrige kvartal ble lagt fram, jekket Sony ned salgsmålet fra 16 til 12 millioner. Dette er antallet maskiner man forventer å selge innen finansåret er slutt den 31. mars 2013.

Nå justeres dette tallet ned igjen, fra 12 til 10 millioner, skriver CVG.

Når det gjelder stuekonsollene, og da i første rekke PlayStation 3 (selv om det fortsatt selges noen PS2-konsoller), er målet det samme: man forventer å selge 16 millioner konsoller innen 31. mars.

Ikke alle punktene i regnskapet lyser rødt.

Sony kan melde at de selger litt flere spill til PS3 og PS2 i år sammenlignet med samme tall i fjor, en oppgang fra 40,2 til 41,4 millioner. Også håndholdtspillene selger litt bedre (8,2 millioner i fjor, 8,7 millioner i tredje kvartal 2012).

Rapporten forteller at spilldivisjonen til Sony gikk 165 millioner kroner i pluss, sammenlignet med 213 millioner kroner i denne perioden i fjor. Hele Sony-konsernet gikk 1,12 milliarder kroner i tap forrige kvartal.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3