Sony rapporterer 1,8 milliarder i tap

Nedjusterer forventningen til Vita-salget.

2. august 2012 13:55

(PressFire.no): Den japanske elektronikk og underholdningsgiganten Sony har måttet rapportere røde tall i lengre tid, noe som har resultert i at selskapet har måttet selge sin andel av panelfabrikken til Samsung og omorganisere tv-satsingen.

Dette skal ha lappet noen sår, men selskapet blør fremdeles ifølge selskapets kvartalsrapport som nå har blitt slippet.

I fjor hadde Sony et overskudd i første kvartal, men i rapporten kommer det frem at selskapet tapte rundt 1,8 milliarder kroner i årets første kvartal. De skylder blant annet på valutakurser og treghet i markedet.

Sony avslører ingen salgstall for deres nye håndholdte konsollsatsing, men velger å kombinere salget for PSP og PlayStation Vita. Til sammen skal de ha solgt bare 1,4 millioner maskiner i løpet av første kvartal.

Til sammenligning solgte Sony 1,8 millioner PSP-maskiner i samme periode i fjor – uten PlayStation Vita på markedet.

Målet var opprinnelig 16 millioner eksemplarer av Vita innen finansåret tar slutt, men Sony velger nå å nedjustere forventninger til 12 millioner.

PlayStation 3 og PlayStation 2 skuffer også, med 2,8 millioner solgte maskiner sammenlignet med 3,2 millioner i samme periode i fjor. Målet er 16 millioner maskiner i løpet av finansårets slutt.

Det er likevel mobildelen av selskapet som bidrar til mest minus i regnskapet, selv om omsetningen i avdelingen nesten har mer enn doblet seg sammenlignet med fjoråret. Dette har sannsynligvis sammenheng med Sonys kjøp av Ericsson tidligere i år.

Mobiltelefoner er også det eneste området hvor Sony oppjusterer forventningene – fra 33,3 millioner til 34 millioner telefoner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3