«FIFA» fortsetter å vise muskler

Mens «Medal of Honor» skuffer, innrømmer EA.

31. oktober 2012 09:23

(PressFire.no): Electronic Arts er det neste selskapet til å rapportere om sine økonomiske resultater fra seneste kvartal.

De må melde om et nettotap på i størrelsesorden 381 millioner dollar, 2,1 milliarder kroner, til tross for at omsetningen var bedre enn mange hadde tippet på forhånd, skriver VG247.

«FIFA 13» driver EA-lokomotivet fremover, og er det mest innbringende spillet for tiden. På bare fire uker etter lansering har «FIFA 13» solgt 7,4 millioner eksemplarer. Det gjør tittelen til tidenes sportsspillansering.

«Medal of Honor» er syndebukken

VG247 skriver at EA, ikke uventet, øker omsetningen på digitale plattformer. Også interessen for mobilspill peker oppover.

«Medal of Honor: Warfighter» skuffer salgsmessig, og selv om EA ikke har lyst til å oppgi noen tall foreløpig pekes det i retning av det Danger Close-utviklede spillet i jakten på syndebukker.

- EA har flere store merkenavn enn noe annet selskap, og de fleste av disse gjør det bra, sa sjefen John Riccitiello ifølge VG247 da han skulle prøve å forklare hvorfor «Medal of Honor» har skuffet ham.

Han skal også ha brukt ord som «skuffende» og «under forventingene» om «Warfighter»-salget disse første dagene etter lansering.

Frank Gibeau, en annen i EA-ledelsen, prøver å forklare hvor det sviktet for «Medal of Honor» ved å skylde på for strenge spillanmeldere – og sier ifølge Eurogamer at gjennomsnittskarakterer fra testanmeldelser, såkalte «mockup reviews», var langt bedre.

Gibeau er også overbevist om at spillet til slutt vil finne sitt publikum.

«FIFA» og «Battlefield» viktigst

«NHL 13» kommer bak «FIFA 13» når det gjelder suksesshistorier for EA det siste kvartalet. Men også salget av såkalte premiummedlemskap til «Battlefield 3» går så det ryker.

- Basert på styrkene fra det digitale påfyllet, er «FIFA» og «Battlefield» de to største inntektskildene i selskapets historie. Begge er godt på vei til å kunne bli serier som årlig omsetter for en milliard dollar, fortalte Gibeau ifølge VG247.

Med et premium-abonnent får du ekstrastoff og utvidelser. Så langt har 2 millioner kjøpt et slikt et. Siden juli, da medlemstallet var 1,3 millioner, har altså EA overbevist ytterligere 700 000 «Battlefield 3»-eiere om å bla opp litt ekstra.

Investorene spurte EA-ledelsen om planer for neste konsollgenerasjon, men Riccitiello svarte ifølge VG247 at den typen informasjon må komme fra konsollprodusentene.

«»

Ble grillet om Star Wars

Han ble også grillet om free-to-play-omleggingen av «Star Wars: The Old Republic», men var også der taus som en østers. Det at EA i siste liten valgte å vrake sitt basketspill, «NBA Live», var en het potet da Riccitiello og kompani møtte investorene.

Spillet innfridde ikke kvalitetskontrollen internt, sammenlignet med «FIFA», «Madden» eller «NHL», innrømmet EA-ledelsen.

Vi kommer til å gi ut et basketspill når vi kan matche kvaliteten til disse spillene, sa Frank Gibeau.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3