Klarer ikke å treffe kurven i år heller

«NBA Live 13» er kansellert.

28. september 2012 08:32

(PressFire.no): Electronic Arts er markedsledende når det gjelder fotball og lager solide hockeyspill. De gjør det også sterkt med «Madden»-serien. 

Men de har trøbbel når det gjelder å lage gode nok basketballspill.

I 2010 bestemte EA seg for å vrake «NBA Elite 11», bare én uke før planlagt lansering.

Historien gjentar seg - for nå har Andrew Wilson, sjefen for sportsavdelingen hos EA, bekreftet at det heller ikke blir noe basketspill fra dem i år.

- Visste det ville bli en lang reise

Planen var lenge å lansere spillet i begynnelsen av oktober, i samme periode som konkurrenten «NBA 2K13».

Basketsesongen starter i USA senere samme måned. 

- Etter nøye vurderinger har vi bestemt oss for ikke å lansere «NBA LIVE 13», skriver Wilson på de offisielle nettsidene.

- Da vi startet prosessen med å bringe tilbake «NBA LIVE», visste vi at det ville bli en lang reise. Vi begynte med å flytte spillet til et nytt utviklerstudio. Vi bragte noe av den beste, nye teknologien på banen, teknologi som har bidratt til å sette fart på noen av våre andre spill. Vi engasjerte oss enda dypere med fellesskapet for å sanke flere tilbakemeldinger direkte fra fans, og vi opprettet et helt nytt utviklerteam for å bringe alt til live. 

- Vi følte at vi var på rett vei, skriver Wilson på EAs nettside.

NB! PressFire møtte Andrew Wilson på E3 i sommer. I videointervjuet fortalte han om de sportslige ambisjonene til EA i årene fremover.

- Vil gjøre neste års spill fantastisk

- Men det å lage glimrende spill er ikke lett, og vi er ikke helt der enda med «NBA LIVE 13».

- Etter å ha evaluert spillet de siste dagene, er det åpenbart at det ikke vil være klart til oktober. I stedet for å lansere midt i sesongen, kommer vi til å vente og være fokuserte på å gjøre neste års spill fantastisk.

- Beslutningen gjør at vi er på riktig kurs for å oppnå suksess i fremtiden i en bransje som endrer seg raskt, skriver EAs sportsspillsjef.

- Jeg er skuffet over at vi ikke har klart å møte våre høye forventninger med «NBA LIVE», men jeg er fortsatt motivert når det gjelder den kursen vi er på. 

- Ingen lett avgjørelse å ta

Wilson understreker i innlegget sitt at spillbarheten, altså gameplay, er helt i fokus for den opplevelsen EA ønsker å levere med sitt basketspill.

- Dette har ikke vært en lett avgjørelse å ta, men det er den riktige overfor våre fans. Jeg håper dere vil si dere enige når dere får spille neste år, skriver Andrew Wilson, visepresident i EA og sjef for EA Sports-avdelingen.

Det arkadeaktige «NBA Jam» og en oppfølger ble lansert digitalt til PS3 og Xbox 360 etter at «NBA Elite 11» ble vraket.

Her er en trailer fra det nå kansellerte «NBA LIVE 13»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3