«NBA Elite 11» er kansellert!

Basketspillet var bare én uke unna lansering. Nå er det skrapet, bekrefter EA.

3. november 2010 07:47

I slutten av september valgte Electronic Arts overraskende å utsette «NBA Elite 11» på ubestemt tid. Og dette skjedde bare én uke før lansering. Tilbakemeldingene på demoen som havnet på PlayStation Store og Xbox LIVE Marketplace like før, var på ingen måte bra.

Og Peter Moore, EA Sports-sjefen, innrømmet at det var av hensyn til spillets kvalitet at man trakk tilbake basketballspillet.

- «NBA Elite» hadde den fordelen av å få spilltesting, en demo og mye research fra vår side. Tilbakemeldingene avdekket noen bekymringer, så vi hørte på deres feedback og tok en avgjørelse om at spillet ville være tjent med mer tid i utvikling, skrev Moore på bloggen sin i slutten av september.

Nå har EA like greit bestemt seg for å kansellere hele spillet, bekreftet John Schappert i forbindelse med en finansrapportering nylig.

- Utvikling av denne merkevaren vil i framtiden bli håndtert av EA Tiburon i Orlando, sa Schappert ifølge Kotaku.

«NBA Elite 11», et samleobjekt på eBay

Dermed er det spillskaperne bak Madden NFL- og Tiger Woods-seriene som tar over stafettpinnen fra EA Canada, som opprinnelig hadde ansvaret for «NBA Elite 11».

Basketballspillet som nå er kansellert var opprinnelig et forsøk på å renovere og vitalisere basketballserien til EA, som til nå har gått under NBA Live-navnet.

Det løsslupne, arkadeaktige «NBA Jam», der blant annet Beastie Boys og President Obama gjør gjesteroller, blir dermed det eneste basketspillet fra EA denne høsten. Dette spillet er sluppet til Nintendo Wii som planlagt.

I tillegg har EA kastet seg rundt og jekket opp innholdet til egne PS3- og Xbox 360-utgaver, et initiativ de fikk etter at «Elite 11» ble trukket tilbake.

Opprinnelig skulle «NBA Jam» være pakket sammen med «Elite 11» når det gjelder PS3- og 360-versjonene, og være en light-versjon sammenlignet med Wii-utgaven. Nå har man inkludert en online-modus og mer innhold enn det som først var planen.

Er du på jakt etter en investering med utsikter for høy gevinst med årene? Historier om ferdige versjoner av «Elite 11» som har blitt omsatt på eBay for 255 dollar (cirka 1500 kroner) har versert den siste tiden.

«NBA Jam» er allerede sluppet til Wii. Spillet lanseres til PlayStation 3 og Xbox 360 den 25. november. Elite er mest sannsynlig tilbake i lanseringsklar form til neste år - og da med et 12-tall i tittelen.

Trailer fra det kansellerte «NBA Elite 11»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3