«NBA Elite 11» er utsatt på ubestemt tid

Tilbakemeldingene på demoen var såpass dårlige at EA velger å bruke mer tid på utviklingen.

28. september 2010 09:33

Kort tid før den planlagte lanseringen velger Electronic Arts å utsette «NBA Elite 11» på ubestemt tid. Grunnen er bekymringer om spillet egentlig holder mål, for demoen som havnet på PSN og XBLA nylig fikk på ingen måte basketballfans til å applaudere.

EA Sports-sjef Peter Moore bekreftet utsettelsen på sin blogg mandag, og forsøker å forklare hva som ligger bak denne avgjørelsen.

- I år satte vi oss ekstremt ambisiøse mål for vårt nye spillmerkenavn NBA Elite. Vi skaper et spill som vil introdusere banebrytende innhold som har vært savnet i basketballspillsjangeren. Uheldigvis er ikke «NBA Elite 11» klar enda og vi har bestemt å utsette lanseringen. Vi kommer til å fortsette å jobbe til vi er sikre på at vi kan levere en banebrytende basketballopplevelse, skriver Moore.

«NBA Elite 11» er arvtageren til NBA Live-serien, og skulle opprinnelig ligge i butikkhyllene neste uke.

«NBA JAM» ER I RUTE

- Hvorfor ta denne beslutningen nå? Som med alle våre titler, fortsetter vi å evaluere og forbedre koden helt opp mot lansering. Tilbakemeldingene fra våre kunder er en veldig viktig del av prosessen. NBA Elite hadde den fordelen av å få spill-testing, en demo og mye research fra vår side, forklarer Peter Moore.

- Tilbakemeldingene avdekket noen bekymringer, så vi hørte på deres feedback og tok en avgjørelse om at spillet ville være tjent med mer tid i utvikling.

Han beroliger de som har gledet seg til «NBA Jam» og forsikrer at dette spillet er i rute. Dette er det løsslupne, arkadeaktige basketspillet som tidligere i sommer ble kåret til det beste sportsspillet vist på E3-spillmessen av Game Critics Awards-juryen. «NBA Jam» blir lansert som planlagt til Nintendo Wii - og kommer også til PS3 og Xbox 360 før jul.

«NBA Jam» skulle opprinnelig bli pakket sammen med «NBA Elite 11» til PS3- og 360-versjonene av spillet. Hvordan EA har tenkt å distribuere «NBA Jam» nå som «Elite» er utsatt på ubestemt tid, sier Moore ingenting om. Det kan være aktuelt å selge spillet via PSN og XBLA hvis ikke «Elite» blir ferdig før jul, for Moore røper at dette spillet nå vil bli tilgjengelig som «et frittstående produkt». Mer informasjon om datoer og pris kommer snart, lover han på bloggen sin.

Som et plaster på såret, kan EA Sports-sjefen videre avsløre at en oppdatering slippes til fjorårets «NBA Live 10» - med alle spillere og lag til årets sesong.

Trailer fra «NBA Jam», som altså garantert slippes til Wii, Xbox 360 og PlayStation 3 før jul:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3