Nintendo ser rødt i år også

Treigere 3DS-salg enn forventet.

24. oktober 2012 13:11

(PressFire.no): Nintendo har lagt fram resultatene fra de seks månedene av 2012 som endte 30. september.

I fjor lyste regnskapene blodrødt, men selskapet hadde et håp om et løft og et 3DS-salg som skulle gå i været.

Selv om 3DS-salget har bedret seg gradvis, går det for treigt utenfor det japanske markedet.

Blandet med en lav yen-kurs, noe Nintendo hevder alene har påført dem et tap på 23,2 miliarder yen, er dette hovedgrunnene til at de nå melder om et tap på 27,9 milliarder yen (nesten 2 milliarder kroner) fra dette halvåret av 2012, skriver Gamasutra.

Dette er alvorlige tall. For hele 2011 måtte Nintendo, for første gang i historien, rapportere om minus i et slikt årsregnskap. Da tapte selskapet 3 milliarder kroner gjennom 12 måneder.

Jekker ned prognosene

I regnskapene sine har Nintendo også nedjustert forventet inntekt fra 20 milliarder yen til langt mer beskjedne seks milliarder yen.

Det er til nå solgt 22,19 millioner 3DS-konsoller. Det er ikke så ille, spesielt om man sammenligner med hvordan DS-en gjorde i løpet av den første perioden. Det er 19 måneder siden denne seneste håndholdtmaskinen ble lansert.

DS ble introdusert i 2004 og solgte 26,82 millioner på sine første 19 måneder. I dette regnestykket har DS imidlertid en fordel, ettersom Europa-salget er inkludert på en fordelaktig måte for DS.

3DS et hestehode foran DS

Eurogamer har snudd på regnestykket, og gjort det litt mer rettferdig - vilkårene til DS og 3DS tatt i betraktning.

Da viser tallene av DS hadde solgt 21,27 millioner konsoller på alle markeder, på like lang tid som 3DS har vært i salg.

Sett i et slikt perspektiv, ligger altså 3DS et lite hestehode foran DS (som til nå har solgt 152 millioner enheter). Men salget av den nye håndholdtmaskinen tar ikke av, slik Nintendo hadde regnet med - og det går treigest på markedene utenfor Japan.

Fester lit til Wii U

Det er ikke mange som handler seg en Wii-konsoll nå om dagen. 1,32 millioner enheter ble solgt det første halvåret i år, og de fleste venter i spenning på Wii U.

Oppfølgerkonsollen kommer i salg 30. november i Europa.

Totalt finnes det 97 millioner Wii-eiere på verdensbasis. Nå lurer nok både Nintendo, aksjonærer og en del kunder på om suksessen kan gjentas med Wii U. Halvårsresultatene ser stygge ut, men denne jula har Wii U havnet i hyllene og kan sørge for å pynte på 2012-resultatene.

Nintendo har selv beregnet å selge 5,5 millioner Wii U-konsoller i perioden fra lansering til 31. mars, ifølge CVG.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3