Nintendo melder om årstap - for første gang i historien

Tre milliarder kroner i minus.

26. april 2012 11:31

(PressFire.no): Den gode nyheten er at Nintendo nå i sin finansrapport avslører et mindre tap enn forventet for fjoråret, men må likevel melde tre milliarder kroner i minus.

Dette er første gang den japanske spillgiganten må rapportere årstap i selskapets historie.

Ingen av Nintendo-konsollene solgte til forventningene i forrige finansår. Nintendo Wii solgte 9,84 millioner, hvor målet var 10.

Nintendo DS tikket inn på 5,1 millioner solgte, sammenlignet med forventningene på 5,5 millioner. Den nye håndholdte maskinen Nintendo 3DS, som ble lansert i fjor, solgte «bare» 13,53 millioner. Målet var 16 millioner solgte.

Totalt konsollsalg av Nintendo 3DS teller nå rett over 17 millioner solgte.

Etter at de måtte sette ned prisen på den nye håndholdte satsingen for å få fart i salget, taper de også penger per solgt Nintendo 3DS. Men i rapporten mener de at de vil tjene penger på den igjen i midten av neste finansår.

Likevel solgte den japanske spillgiganten flere spill til Nintendo DS og Wii enn forventet, hvor det ble solgt rundt 102,37 millioner Wii-spill og 60,82 millioner DS-spill.

I finansrapporten påpeker de at spesielt at Wii-spillet «The Legend of Zelda: Skyward Sword» har solgt bra i USA, men også dansespill fra tredjepartsutviklere har gjort det bra.

Neste finansår forventer Nintendo å selge 2,5 millioner Nintendo DS-er og 37 millioner spill. De forventes også 18,5 millioner solgte Nintendo 3DS-maskiner med tilhørende 73 millioner spill. Nintendo Wii skal etter planen selge 10,5 millioner maskiner og 70 millioner spill.

I løpet av neste finansår vil Nintendo også lansere sin neste konsollsatsing, Wii U. Men det flagges ingen foreløpige forventninger til salget. Flere detaljer om denne nye maskinen blir avslørt under Nintendos E3-pressekonferanse i begynnelsen av juni.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3