Annonse
Annonse
«NBA Live 14» blir eksklusivt for PlayStation 4 og Xbox One
- Vi får suksess i år, tror EA Sports.
No items found.
7. June 2013, 10:25

(PressFire.no): EA Sports har slitt med å få ballberøringen til å sitte når det gjelder basketspillene sine.

Ikke bare én gang, men to, har EA valgt å skrape et «NBA»-spill like før lansering.

I 2010 vraket de «NBA Elite 11» – bare én uke før lansering. I fjor gjentok historien seg med «NBA Live 13».

– Dette har ikke vært en lett avgjørelse å ta, men det er den riktige overfor våre fans. Jeg håper dere vil si dere enige når dere får spille neste år, uttalte Andrew Wilson, sjef for EA Sports-avdelingen, samtidig som kanselleringen av «NBA Live 13» ble gjort kjent i fjor høst.

Hentet tilbake basket-veteran

«NBA Live 14» kommer kun ut til de neste konsollene fra Sony og Microsoft, bekrefter Sean O’Brien og Daryl Holt fra EA Sports overfor Gamesindystry.biz.

Dette ble også antydet da EA inntok scenen under Microsofts Xbox One-avsløring i forrige måned.

Da viste Andrew Wilson fram ny teknologi – kalt Ignite – og fristet med at de hadde fire nye sportsspill som kjører på denne spillmotoren: «UFC», «Madden», «FIFA» og «NBA Live».

EA har de siste åra byttet ut en del folk, og hentet tilbake noen veteraner som var med å lage «NBA»-spillene fra midten av 90-tallen.

Blant dem Sean O’Brien, han har returnert til serien etter noen år borte fra EA Sports. O’Brien har et tiår med basketspillerfaring. Han antyder i et ferskt intervju at den eneste korrekte strategien nå er å satse friskt på nyvinning og innovasjon.

– Kan redefinere sjangeren

De seneste åra har «NBA 2K»-basketserien fått fine kritikker og en markedsposisjon. EA Sports har innrømmet at de ikke har lyst til å komme på banen før de er sikre på at de har et spill som kan konkurrere med 2K.

– Med «NBA Live 06» ble det besluttet å gjenbruke en del teknologi og det satte oss i en posisjon der vi ikke hadde et fullt spekter av muligheter eller kunne gi våre kunder det de forventet, sier Sean O’Brien til Gamesindustry.biz.

– 2K hadde en annen strategi, og jeg tror de fikk solid grobunn og et overtak på oss på den tiden. De fortsatte med denne retningen, og EA har forsøkt å ta igjen forspranget siden.

– Vi hadde mange forstyrrelser på veien vår. Spillet flyttet fra Vancouver til Orlando etter begrenset suksess og noen feilskjær. Vi byttet på ledelse og våre folk.

– Vi kommer til å få suksess i år. Hva med om et par år? Vi kommer til å være i en posisjon hvor jeg tror vi kommer til å redefinere denne sjangeren, sier O’Brien.

Konkurrenten, «NBA 2K14», kommer både ut på dagens konsoller og de nye (PS4, Xbox One). Men ikke Wii U, har sportssjefen i 2K, Jason Argent, bekreftet overfor Gamespot.

NB! Hovedbildet er fra det fire år gamle «NBA Live 10», det siste EA Sports-basketspillet til konsoller hittil.

Electronic Arts kommer trolig til å vise fram mer fra NBA Live, og de øvrige sportsspillene sine, når de inviterer til E3-pressekonferanse mandag 10. juni klokka 22 (norsk tid). Denne EA-videoen, der Ignite-spillmotoren vises fram, inneholder ikke nødvendigvis gameplay-bilder:

Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum