Krigen om «Modern Warfare 2» fortsetter

Men kamphanene EA og Activision har inngått forlik.

17. mai 2012 08:30

(PressFire.no): For litt over to år siden startet bråket rundt «Call of Duty: Modern Warfare 2».

Infinity Ward-sjefene Jason West og Vince Zampella ble på dramatisk vis sparket ut av kontorene sine. 

Rettssaken er for tiden under oppseiling i California. West og Zampella er anklaget for å ha brutt sine forpliktelser overfor Activision. Erkefienden Electronic Arts ble også dratt inn i skittentøysvasken. Activision krevde 400 millioner dollar fra EA.

- Legger saken bak oss

EA skal ha oppmuntret Infinity Ward-toppene til å lage et spill for dem, hevder Activision.

West og Zampella har på sin side saksøkt Activision, og mener de har rett på store summer fra suksessen med «Call of Duty: Modern Warfare 2».

Nå har Activision og EA blitt enige om et forlik. Dermed slipper kamphanene å møtes i en rettssal, skriver Bloomberg. Partene har bekreftet dette.

- Activision og EA har blitt enige om å legge denne saken bak oss, heter det i en felles uttalelse.

Detaljene i avtalen er ikke kjent.

Bloomberg skriver at dette kom i kjølvannet av at Activision forsøkte å utsette rettssaken med 30 dager. Rettssaken er berammet å starte den 29. mai.

Striden mellom Activision og de to tidligere Infinity Ward-sjefene vil da bli hovedfokuset. 

Punget ut 42 millioner dollar

Tidligere denne uken ble det kjent at Activision har betalt 42 millioner dollar til en gruppe på 40 tidligere spillskapere fra dette studioet som også rettet krav mot sin tidligere arbeidsgiver.

- Selv om det er betydningsfull utbetaling, er det bare en liten del av det vi er ute etter i denne rettstvisten, sa Bruce Isaacs, advokaten som representerer denne gruppen.

- Det er skandaløst at de har latt oss vente. De visste åpenbart at de skyldte oss disse pengene og dette viser bare at de har brutt kontrakten, sa Isaacs.

Konsekvensene om Activision vinner fram i retten kan bli at West og Zampella blir fratatt retten å lage et nytt spill for EA. Respawn Entertainment, som er navnet på deres nye studio, har inngått en avtale med Electronic Arts om et nytt, hittil uannonsert spill.

Endelig dom i saken mellom Activision og West/Zampella faller senere i sommer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3