Klarer du ikke å overliste Alien-monsteret? Gi bort kontrollen

Slik er de nye PS4-funksjonene.

28. oktober 2014 09:18

(PressFire.no): I dag kommer den forskutterte 2.0-oppdateringen til PlayStation 4.

Menyene får seg et løft visuelt, det blir et større albuerom til å finne nøyaktig det utseendet du ønsker i bakgrunnen – men den viktigste funksjonen kan vise seg å bli «Share Play».

Står du fast i et bestemt parti, kan du nemlig gi kontrollen til en PlayStation 4-venn.

Det spiller ingen rolle om vedkommende befinner seg på andre siden av kloden – og selv ikke eier dette spillet.

Sony beskriver oppdateringen som «den største vi har levert til PS4 hittil», siden konsollen kom ut for et år siden. 

Her ser vi nærmere på noen av tilskuddene.

– 

En virtuell sofa

Share Play var en av nyvinningene Sony først avslørte i februar i fjor, da PS4 ble avduket. De brukte også tid under E3- og GamesCom-pressekonferansene til å friste med dette, og da spesielt koblet opp mot «Far Cry 4».

Sony ber deg tenke på Share Play som en «virtuell sofa». En av bruksområdene er at du kan invitere en venn inn i spillet ditt, selv om vedkommende ikke eier den aktuelle tittelen.

Sony har forklart detaljene til Share Play på PlayStation-bloggen. En video, som tar for seg detaljene, kan du se i denne saken.

Først av alt: en venn kan se på mens du spiller. Kanskje er det bare nysgjerrigheten som gjør at dette er et kjekt tilskudd, eller ønsket om å studere hvordan et bestemt parti skal forseres?

Er for eksempel Alien-monsteren i «Isolation» for vanskelig, kan du se på når en venn overlister beistet.

Det er ikke bare tribuneplass i Share Play. Du kan også gi kontrollen til en venn. Altså, virtuelt.

Verten må være PlayStation Plus-medlem, mens gjesten ikke trenger å være det. Du kan altså gi adgang til et spill, og vennen trenger verken å eie dette eller laste det ned før testen (maks én time per økt).

Skyteknologi

På samme vis kan du invitere til samarbeidsspilling, hvis den aktuelle tittelen støtter dette. Gjesten trenger ikke å eie dette spillet, eller laste det ned.

For dette bruksområdet krever Sony at både verten og gjesten er PlayStation Plus-medlemmer.

Teknologien bak disse tre Share Play-aspektene lener seg på Gaikai-skyteknologien Sony kjøpte for et par år siden. Den samme som er ryggmargen til PlayStation Now-strømmetjenesten.

Er PSN klar for dette?

Selv trekker Sony frem ferske «Driveclub», som stjerneeksempel av et spill egnet til samarbeidsspilling gjennom Share Play.

Etter tre uker med server- og stabilitetsproblemer, der deler av spillet har vært utilgjengelig, blir det spennende å se om PlayStation Network takler slikt ekstra press. Også «Destiny»-spillere på PS4 har opplevd ustabilitet og nedetid de siste ukene.

Senest sist helg var utviklerne i Evolution Studios ute og forsikret at mer og mer av «Driveclub» fungerer som planlagt, men innrømmet samtidig at ytterligere arbeid gjenstår.

Nytt utseende og YouTube-deling

Det er flere viktige tilvekster til PS4 som blir med i 2.0-programvareoppdateringen. Deling av film til YouTube, for eksempel, og musikk kan nå avspilles fra et USB-lagringsmedie. 

Sony forskutterer også nye måter å sortere PS4-spillene på, samt flere og bedre søkemuligheter etter venner. 

Enkelte underseksjoner av PS4-menyen får et løft eller blir redesignet (blant annet «What’s New»-delen), og temaer blir introdusert til konsollen, som gjør at du kan velge bakgrunner og utseende.

2.0-oppdateringen til PlayStation 4 rulles etter planen ut i dag, tirsdag 28. oktober. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3