Hva lager denne gjengen etter «Modern Warfare 2»?

Nye ledetråder på Respawns nettsider.

30. juni 2011 10:06

Under GDC-messen i San Francisco i mars møtte vi Jason West og noen av hans kolleger i det nye spillstudioet Respawn Entertainment. Etter masse bråk med Activision, ble West og makkeren Vince Zampella nødt til å forlate jobbene sine.

En rettssak er nå under oppseiling. Der skal juryen blant annet avgjøre om duoen har rett på millionbonuser etter den eventyrlige salgssuksessen med «Call of Duty: Modern Warfare» og oppfølgeren, «Modern Warfare 2». Eller, har Activision rett: Brøt Zampella og West vilkår i arbeidskontraktene sine - og innledet ulovlige samtaler med konkurrenten EA, som skal gi ut Respawns neste spill?

Flere med Call of Duty- og God of War-erfaring jobber nå i Respawn

Community-ansvarlig Abbie Heppe fortalte PressFire i mars at en ny hjemmeside var nært forestående. Nå er denne endelig oppe.

Der ligger det blant annet et fristebilde under menyen kalt «games» som på ingen måte gir oss mange ledetråder. Likevel er dette et tegn på at en annonsering av det neste spillet fra West og Zampella nærmer seg.

«Respawn utvikler en tittel til flere plattformer, basert på vårt nye spillmerkenavn og finansiert gjennom vår utgiveravtale med Electronic Arts», står det under dette diffuse bildet.

I listen av ansatte som nå jobber med Respawns nye, finner vi plenty folk med bakgrunn fra Infinity Ward – studioet ansvarlig for flere «Call of Duty»-utgivelser. I tillegg har en rekke ansatte tidligere jobbet med «God of War»-serien.

- Vi planlegger å vise behind the scenes-innhold og mer morsomt stoff her på nettsiden. Vi håper du syns det er fascinerende, står det på Respawns nyåpnede hjemmeside.

Det står ikke noe om hva slags spill vi kan forvente. Men under E3-messen snakket EAs Frank Gibeau om muligheten selskapet har til å direkte konkurrere med store titler som «Halo» og «Gears of War». Det ble nevnt at Respawn-spillet er sci-fi-orientert.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3