- Homofilt ekteskap er et ekstremt kontroversielt tema

Men «Final Fantasy»-skaperne åpner for å tillate det.

21. november 2012 14:02

(PressFire.no): Nettrollespillet «Final Fantasy XIV» fikk en katastrofal lansering. Etter hvert gikk det så ille at utviklerne annonserte en helt ny versjon av spillet og ba butikker om å destruere førsteutgaven

«A Realm Reborn» nærmer seg med stormskritt, der det er planlagt utgitt til Windows og Playstation 3 neste år.

Og muligens med vesentlige forandringer. Skaperne har nå avslørt at de kan tillate homofilt ekteskap for første gang i serien - om spillerne ønsker det.

- Det er et ekstremt kontroversielt tema som har vært diskutert i MMO-verdenen de siste årene. Hvert land har sin måte å tenke på, og vi starter med giftemål mellom personer av ulike kjønn og vurdererer deretter tilbakemeldingene fra spillerne, lover de i en ny Youtube-video (via Gamespot).

Stadig utvikling

Forhold mellom homofile rollefigurer har vært et hett tema i spillbransjen de siste årene, med både for- og motstandere.

Storutgiveren EA fikk hard medfart fra anti-homofile organisasjoner rundt sin implementering av homoseksuelle forhold i flere av sine spill.

Selskapet nektet plent å vike, og har senere åpnet for romanser mellom figurer av samme kjønn i blant annet «Mass Effect 3».

Blant de massive nettrollespillene har det muligens ikke vært like progressivt. Med visse unntak. Det taiwanske MMO-et «Runes of Magic» har blant annet åpnet for homofilt ekteskap.

Storfamilie

«A Realm Reborn» forandrer svært  mye ved det originale rollespillet. Blant annet skal 90 prosent av alle figurmodellene være byttet ut.

Samtidig har utviklerne valgt å overhale elementer som kampsystemet, grensesnittet og den grunnleggende spillmotoren.

Square Enix har stadig mange planer for den veletablerte serien, og jobber blant annet på en andre oppfølger til «Final Fantasy XIII».

Samtidig tyder mye på at «Final Fantasy XV» er under arbeid til neste generasjons konsoller. Blant annet etter et mystisk bilde

Toppbilde: Afp/Michel Gangne.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3