Er dette «Final Fantasy» til PlayStation 4 og Xbox 720?

Square Enix viste frem grafikkdemo av nestegenerasjonsspill.

6. juni 2012 15:02

(PressFire.no): Nyhetene begynner å flomme inn fra verdens største spillmesse i disse tider. Etter alle de store spillselskapene har holdt sine pre-E3-konferanser åpnet dørene til selve messen i går kveld klokken 21 norsk tid.

Vi har tre frittgående høns reportere på messegulvet som vil gi oss intervjuer, videoer og masse snacks de neste dagene. Du kan besøke vår E3-samleside for å se alle våre saker, trailere og videoer.

Square Enix har også hatt en presentasjon bak lukkede dører, og viste frem spill som «Hitman Absolution», «Kingdom Hearts 3D» og «Tomb Raider» til verdenspressen.

Men de hadde også en heller overraskende demonstrasjon av hva de ser for seg det neste «Final Fantasy»-spillet kan bli.

Får vi se spillet en dag?

De gjorde det klart at dette ikke er et spill som er under full utvikling, men heller en teknologidemo for å vise det de håper blir en grafisk standard for fremtiden.

«Agni’s Philosophy» kaller de prosjektet, med undertittelen «Final Fantasy Realtime Tech Demo». I videoen ser vi hvordan en trollmann og hans druider prøver å mane frem en drage (Bahamut?), men blir angrepet av en gruppe menn med maskingevær.

Trollmannen blir drept, men ikke før han gir fra seg en mystisk sten til heltinnen Agni, som blir jagd gjennom en diger slumby bygd i skrentene på et fjell.

Angriperne sender etter hvert rabiate hunder etter Agni, som blir overmannet og bitt til blods – helt til hun får manet frem dragen, som kommer og redder dagen.

Grafikk fra neste generasjon konsoller?

Den mest åpenbare greia med videoen du kan se i bunn her er at grafikken er langt bedre enn det dagens konsoller greier å produsere.

Under demonstrasjonen til Square Enix ble områdene i videoen manipulert i real-time for å vise at dette ikke bare var en CGI-filmsnutt av typen vi ser på kino.

Målet er ifølge utviklerne å lage en spillmotor som kan produsere slik grafikk for neste generasjon med konsoller fra Microsoft og Sony.

Det betyr at dette kan være den første sniktitten på hva PlayStation 4 og/eller Xbox 3 kan produsere av grafikk.

«Liker du det du ser?»

Square Enix har i tillegg lagt ut en spørreundersøkelse som omhandler videoen.

I denne spør de om vi synes dette så bra ut, om vi likte verdenen og om vi føler at Agni er en interessant person.

Om dette hinter til at de vil lage et helt spill basert på teknologidemoen vites ikke, men vi kan jo alltids håpe.

Håpe at de neste konsollene vil kunne produsere slik grafikk gjør vi også - kanskje får vi et glimt av disse ved neste års E3.

Godt nok, synes du?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3