Denne dama er stjerna i nye «Final Fantasy»

Nok et «Final Fantasy XIII» og gigantisk samlepakke annonsert.

3. september 2012 11:03

(PressFire.no): Vår anmelder storkoste seg med «Final Fantasy XIII», men den lineære og actionpregede cocktailen var kontroversiell blant mange tilhengere av den japanske rollespillserien.

Etter hvert fikk spillet en oppfølger som kneppet ned skjorta to hakk og åpnet spillområdene en hel del - noe som falt i bedre jord hos spillerne.

Utvikler Square Enix ser ut til å være så fornøyd med heltinnen Lightning at de tildeler henne enda et spill, idet de annonserer «Lightning Returns: Final Fantasy XIII» til Xbox 360 og PlayStation 3.

Enda mer direkte kamper

Denne gangen suser ferden ut til verdenen Novus Partus, som visstnok er en blanding av stedene Gran Pulse og Valhalla ifølge spillets Wikia-side.

Hovedpunktet på agendaen er fortsatt å redde jorda fra undergang, skriver Gamespot, og man skal få anledning til å oppleve universets siste 13 dager. Dette finner nemlig sted 300 år etter forgjengeren.

Virkemidlene er mange av de samme, og «Paradigm Shift»-kampsystemet er fortsatt i fokus. Denne gangen skal Lightning kunne beveges rundt på slagmarka og bytte våpen umiddelbart, i det som later til å bli enda mer direkte kamper.

Spillet skal utgis i løpet av neste år en gang, Om du har lyst på flere hint om hvordan spillet ender opp, kan du se annonseringsvideoen nederst på denne sida.

Massiv samling

«Lightning Returns» ble annonsert i anledning seriens 25-årsjubileum, og Square Enix hadde flere overraskelser på lur til hengivne JRPG-tilhengere.

De har blant annet bestemt seg for å utgi en «Ultimate Box»-eske, som samler alle spillene i hovedserien fra «Final Fantasy I» til «Final Fantasy XIII».

Om du tar sats på å spille dem alle sammen, må du likevel ha et utvalg av Sony-konsoller. De ulike spillene er spredt mellom PlayStation, PlayStation 2, PlayStation Portable og PlayStation 3.

Av det mindre interaktive innholdet finner vi en jubileumsvideo, en innbundet samling av seriens grafiske krumspring, en dobbel-CD med et utvalg av seriens hyllede musikk og annet småplukk.

Gamespot skriver at den utgis i Japan den 18. desember med en prislapp på rundt 2500 norske kroner, mens vi i Vesten ikke har blitt beæret med noen utgivelsesdato eller pris enda.

MMO-kalkun

25-åringen har spredt røttene sine vidt de siste årene, med varierende hell. Det massive nettrollespillet «Final Fantasy XIV» fikk en katastrofisk lansering, og butikker har fått beskjed fra Square Enix om å destruere spillet.

Til gjengjeld har det japanske spillselskapet tatt ansvar og avslørt en helt ny versjon av MMO-et, kalt «Final Fantasy XIV Online: A Realm Reborn».

Arbeidet med neste steg i kjerneserien skal også være på vei, og vi har tidligere sett bilder som kan være fra «Final Fantasy XV» til neste generasjons konsoller.

«Final Fantasy Versus 13» må vi vente desto lenger på

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3