EA avviser klagestorm fra anti-homofile organisasjoner

- Det handler ikke om å beskytte barn, det handler om trakassering.

8. april 2012 17:25

(PressFire.no): Siden utgivelsene av BioWare-spillene «Star Wars: The Old Republic» og «Mass Effect 3» har utgiveren Electronic Arts (EA) mottatt tusenvis av iltre brev og høylytte klager fra konservative organisasjoner.

Årsaken er at spillene tillater forhold og affærer mellom figurer av samme kjønn.

EA bekrefter, ifølge GamesIndustry, at så å si alle i høyerestående posisjoner har mottatt mengder med slike brev, som blant annet truer med boikott av alle deres spill dersom de ikke fjerner muligheten for homoseksuelle forhold.

De forteller nå, ikke overraskende, at de ikke har planer om å gi etter for klagene:

- Alle våre spill inkluderer aldersmerking og innholdsbeskrivelser fra ESRB, så jeg har vanskelig for å tro at noen skulle være overrasket over innholdet. Dette handler ikke om å beskytte barn, det handler om politisk trakassering, sier Jeff Brown, vise-kommunikasjonsdirektør i EA.


- Propaganda fra ekstremister

Blant de mest høylytte innsenderne er organisasjonene Family Research Council og Florida Family Association.

Førstnevnte har skrevet på sine hjemmesider at «Star Wars»-spillerne har gått til den mørke siden, og at barn blir utsatt for farlige tankesett.

Sistnevnte hevder på lignende vis at ”ekstremister” fra LHBT (lesbisk, homofil, bifil og transperson)-miljøer har presset EA til å inkludere slikt innhold, og at millioner av barn utsettes for deres ”propaganda”.

- Barn og ungdom som aldri har tenkt i andre baner enn heteroseksuelle, gis valget om å være lesbisk, homofil, biseksuell eller transperson i spill. Og selv de som unngår dette, blir tvunget til å forholde seg til slike figurer valgt av andre spillere, heter det på nettsidene deres.

De mener også at EA er presset til å sensurere kritikk.

Jeff Brown benekter at de er presset til å gjøre noe som helst, og sier det er en enkelt grunn til at kritiske kommentarer er blitt slettet: De var støtende. Hva angår barn, påpeker han at disse spillene ikke er ment for barn i det hele tatt.

LHBT-grupper skryter av EA

Michael Cole-Schwarts, kommunikasjonsdirektør hos LHBT-gruppen Human Rights Campaign (HRC) gir EA skryt for å inkludere slike valg i spillene sine, og holde stand.

- Vi er glade for den åpensinnede posisjonen EA har tatt, og mener de fortjener skryt for denne inkluderende holdningen, som reflekterer mangfoldet i samfunnet, sier han til GamesIndustry.

Han understreker at protester slik som de overnevnte kommer fra konservative røster og ikke den gemene hop. De er derfor i ferd med å lansere en motkampanje.

- Vi vil at EA skal høre fra det flertallet av åpensinnede amerikanere som ønsker velkommen lesbiske, homofile, bifile og transpersoner blant deres familie og venner. Det er viktig at selskapene vet at protestene representerer marginale interesser, sier han, og fortsetter:

- Mange spillprodusenter innser at for å skape et troverdig univers, må det være et mangfoldig et. Jeg synes det er veldig logisk at vi ser flere LHBT-figurer i spill.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3