Gwen Stefani beskyldte spillgigant for å lage «karaokesirkus»

Nå er dommen klar.

4. oktober 2012 19:19

(PressFire.no): I 2009 ble det kjent at No Doubt, med Gwen Stefani i spissen, var lite fornøyd med hvordan spillgiganten Activision hadde brukt gruppa i musikkspillet «Band Hero».

Stefani og kompani valgte derfor å gå rettens vei

Tidligere i år ble det klart at dommeren mente at denne saken skulle opp for retten 15. oktober. Nå er det klart at partene har inngått et forlik utenfor rettsalen, skriver Ap.

- Vil ikke assosieres med prostitusjon

De mente det ble helt feil når No Doubt fremførte andres låter i spillet.

- Selv om No Doubt er store fans av Rolling Stones, og til og med har spilt konserter med dette bandet, er resultatet at brukerne kan manipulere rollefiguren til en ikke godkjent fremførelse av Gwen Stefani med en mannlig stemme som synger om å ha sex med prostituerte, het det i en uttalelse fra bandet.

De sa videre at deres bidrag i «Band Hero» endte opp med å bli «et virtuelt karaokesirkus».

- Bedratt og forvirret folk

- Activision har bedratt og forvirret folk til å tro at No Doubt har godkjent bruken av navnet og likheten av rollefigurene i «Band Hero», og at No Doubt har godkjent bruken av utseende til medlemmene for individuelt å fremføre sanger som ikke passer No Doubt.

Ikke alene

No Doubt er ikke de eneste som har vært misfornøyd med musikkspillene til Activision – også Guns n’ Roses-frontmannen Axl Rose følte seg lurt da den tidligere Guns n’ Roses-gitaristen havnet på coveret av «Guitar Hero III».

Ifølge Rose skal Activision ha lovet at Slash og det nye bandet hans, Velvet Revolver, ikke ble assosiert med Guns n’ Roses.

Også Courtney Love var mindre fornøyd da det kom frem at Kurt Cobain figurerte i «Guitar Hero 5», hvor han også kunne fremføre andre låter enn de fra Nirvana.

Love har fremdeles ikke saksøkt Activision, til tross for truslene i 2009. Også Dave Grohl ba Activision om å forandre spillet slik at Kurt Cobain ble «låst»

FOTO: Joan Leong/AP.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3