Gratis nyversjon av «Halo 3: ODST» neste år

Et plaster på «Master Chief Collection»-såret.

22. desember 2014 15:46

(PressFire.no): Folk som eier «Halo: The Master Chief Collection» kan vente seg en kompensasjon for tekniske problemer og nedetid.

«Halo 3: ODST» tilbys gratis neste år, har 343 Industries og Microsoft bestemt.

Gir bort en måneds Xbox Gold

Opprinnelig kom dette Bungie-spillet ut til Xbox 360 i 2009, mellom «Halo 3» og «Halo: Reach».

Det er historiedelen som blir pusset opp og danner en del av pakka Microsoft håper vil være et plaster på såret etter utgivelsen av «Halo: The Master Chief Collection» i høst.

Jobben med å restaurere «Halo 3: ODST» har allerede startet, heter det på Xbox Wire, og det skal kunne spilles på Xbox One gjennom «Master Chief Collection».

Alle som har spilt «The Master Chief Collection» i perioden fra lanseringen i november til 19. desember, vil få gratis tilgang til «Halo 3: ODST».

I tillegg får «Master Chief Collection»-eiere en oppusset versjon av «Halo 2»-kartet Relic og en gratismåned med Xbox Live Gold.

Så langt er det ikke spikret datoer for dette initiativet. Men det vil definitivt skje i løpet av 2015, opplyste 343s Bonnie Ross i helga.

– 

En ydmykende opplevelse

Matchmaking og onlinestabilitet har forsuret «Halo»-opplevelsen siden slippet, krydret med andre feil. 343 og Microsoft har tidligere sagt de har «jobbet døgnet rundt» for å fikse problemene med denne spillpakka bestående av de fire hovedspillene i «Halo»-serien og totalt over hundre kart til flerspillerbiten.

Ross sier hun håper dette gratisinnholdet blir sett på som et «tegn på vår takknemlighet» hos «Halo»-publikummet.

 Dette har vært en ydmykende opplevelse, og understreker hvordan vi som et studio både kan og må gjøre mer for Xbox-fans verden rundt, forklarer Bonnie Ross.

Vi er så takknemlige overfor våre fans som har stått ved vår side, og vi setter pris på tålmodigheten mens vi har jobbet med problemene. 

Microsoft legger seg på samme kurs som Ubisoft og Sony, ansvarlige for et par av de andre skadeskutte spillene ved lansering denne høsten – henholdsvis «Assassin’s Creed Unity» og «Driveclub». Også til disse har feilfiksinga vært hektisk i ukene etter slipp, og gratis bonusinnhold eller -spill har vært brukt for å glatte over problemene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3