Ubisoft legger seg langflate og tilbyr gratis spill

Et plaster på «Assassin’s Creed»-såret.

27. november 2014 09:54

(PressFire.no): «Assassin’s Creed Unity» var et uttalt storprosjekt fra Ubisoft-hold: skreddersydd til de nye konsollene, med fersk teknologi og store budsjetter.

Det er gullkalven til dette franske selskapet. Hver høst selger de et tosifret antall millioner av et nytt spill i denne serien.

«Unity» ble imidlertid lansert i en forfatning som har tydeliggjort at det gikk for fort i svingene denne gangen. Fjesløse figurer var den mest iøyenfallende ripen i lakken, men langt fra det eneste problemområdet.

Lista over saker og ting Ubisoft-utviklerne har jobbet med i dagene etter lanseringen har vært lang.

Nå har Ubisoft lagt seg langflate og tilbyr kompensasjon overfor misfornøyde kunder.

Innrømmer feil

– Den generelle kvaliteten på spillet var dessverre svekket av feil og uventede tekniske problemer, uttaler Yannis Mallet fra Ubisoft.

Jeg ønsker å oppriktig beklage på vegne av Ubisoft og hele «Assassin’s Creed»-teamet. Disse problemene satte fornøyelsen ved spillet tilbake, og forhindret mange av dere å kunne oppleve spillets fulle potensial, sier direktøren ved Ubisofts Montreal-studio.

Vi har jobbet hardt for å fikse problemene spillere rapporterer, og oppdateringene vi har gitt ut så langt har løst mange av disse, sier Mallet i en uttalelse sendt ut onsdag kveld.

Last ned gratisspill

Det ville fremstått som en fornærmelse overfor kunder av «Unity» som allerede har kjøpt et sesongpass, der ekstra innhold er inkludert i bytte mot noen hundrelapper, om Ubisoft gikk ubemerket videre med disse påbygningsplanene.

Derfor har selskapet bestemt at de som har kjøpt sesongpasset nå får kompensasjon. (Ubisoft har også besluttet å trekke sesongpasset fra markedet).

Eier du allerede et slikt «Unity»-pass, kan du velge fra lista under og få et ekstra Ubisoft-spill helt gratis. Det gjelder: «The Crew», «Far Cry 4», «Watch Dogs», «Assassin’s Creed IV: Black Flag», «Rayman Legends» eller «Just Dance 2015».

Dette gratisspillet må lastes ned før 15. mars, og gjelder digital nedlasting via UPlay, Steam, PlayStation Network eller Xbox Live  basert på hvilken plattform sesongpasset er kjøpt til.

Uavhengig av om du har kjøpt sesongpasset eller kun eier «Unity», gis Dead Kings-utvidelsen til «Assassin’s Creed» bort gratis.

Dette er tilleggsstoff til «Unity», med en ekstra historiebit der hovedpersonen Arno besøker Saint Denis.

Travel med feilfiksing

Den franske revolusjonen i «Unity» kunne oppleves fra 13. november. Omtrent samtidig kom meldingene om feil og tilkoblingsproblemer, i tillegg til kraftige dupp i bildeflyten.

Siden lanseringen har Ubisoft opprettet en liveblogg der de kontinuerlig har oppdatert med kjente feil, og prosessen for å rette opp disse. Det har kommet tre oppdateringer til spillet, og en fjerde er på vei.

I den tredje patchen, der Ubisoft hevder å ha rettet på 300 feil, ble blant annet trøbbel med figuranimasjoner adressert. I tillegg oppdaget utviklerne problemer knyttet til at hovedpersonen satte seg fast i spillmiljøet, og de gjorde nettilkoblingen mer stabil.

Når det gjelder klager over bildeoppdateringen og flyt, og dupp i denne, har utviklerne fortsatt å undersøke saken. I forrige uke het det at de har gjort «lovende funn». Samtidig sa Ubisoft at spillet kjørte bedre før slippet enn etter, og at de har mer å meddele om bildeoppdateringen snart.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3