De fjesløse er nå forsvunnet fra «Assassin’s Creed Unity»

Spillet har fått et ansiktsløft.

19. november 2014 14:21

(PressFire.no): Kaffeautomatene har trolig allerede gått varme og overtidsmatbestillingene tikket ut fra Montreal-kontoret, der Ubisofts harde «Assassin’s Creed»-kjerne befinner seg.

feilrettingsbloggen til «Assassin’s Creed Unity» har utviklerne nå funnet og fjernet den mest synlige og latterliggjorte feilen.

De fjesløse figurene har nemlig blitt ryddet ut av den franske revolusjonen.

Alle problemers ansikt

Det er en omfattende liste med feil Ubisoft har sagt de skal fikse. Spillet kom ut i forrige uke, og det tok ikke lang tid før internett begynte å harselere på det franske spillselskapets vegne.

«Fjesproblematikken» er et synlig symbol på at spillet på ingen måte var ferdig, kvalitetssikret og i en slik stand kunder med 500-600 kroner øremerket snikmord i den franske revolusjonen forventet på slippet.

I forrige uke gikk Ubisoft ut med en liste over feil som skulle adresseres i en tredje oppdatering av «Unity», etter slippet. Her ble «figuranimasjonsfeil» nevnt. Trolig relatert til de ansiktsløse bildene vi har sett spredt rundt de seneste dagene.

Dette problemet skriver seg kun fra pc-utgaven av «Unity», hevder Ubisoft, som altså sier de nå har lokalisert og luket bort denne feilen.

– Det er en rekke bilder som sirkulerer på nettet av figurmodeller fra «Assassin’s Creed Unity» som mangler teksturer, døpt «ingen fjes»-feilen.

– For å finne ut hvordan spillere støter borti denne feilen, testet vi dette intenst og har oppdaget at dette er noe som kun inntreffer på pc med en av to spesifikke grafikkort – og i begge tilfellene er problemet rettet gjennom nedlastingen av den første patchen (i tillegg til i de andre oppdateringene).

Ubisoft opplyser at spillere som likevel skulle oppleve å komme over ansiktsløse figurer, bare må ta kontakt via denne nettsiden.

«»

Har gjort lovende funn for å kunne bedre bildeflyten

Andre ting i den seneste patchen som skal ha bli ryddet bort fra «Unity», eller bedret, dreier seg om et problem som har ført til at spillet regelrett krasjer eller at hovedpersonen Arno setter seg fast i spillmiljøet.

Patch 3 skal også gjøre tilkoblingen mer stabil, for spillere som har lyst til å prøve co-op-biten.

Ubisoft har fått krass kritikk for den forfatningen spillet ble lansert i. Også aksjekursen til selskapet fikk en knekk etter de første tilbakemeldingene kom.

Feilrettingsavdelingen, som nå jobber flittig med å fikse «Unity» og hindre at Ubisoft taper ansikt, har sagt at de er klar over klagene knyttet til dårlig bildeflyt og dupp i denne når mye skjer på skjermen samtidig. Informasjon rundt hvordan de eventuelt kan bedre bildeoppdateringen kommer «snart», fortalte de i forrige uke.

Siste nytt i denne saken er at Ubisoft-spillskaperne skal ha gjort «lovende funn» i jakten på å optimalisere bildeflyt og ytelsen i spillet.

Endrer praksis

Mye tyder på at Ubisoft allerede har bestemt seg for å øke antallet utviklere og studio involvert i «Assassin’s Creed». Blant annet gjennom å gi Quebec-gjengen i dette selskapet ansvaret for et nytt, foreløpig uannonsert spill i serien.

En talsperson fra Ubisoft opplyste overfor BBC at de vil endre praksis i forhold til hvor tidlig kunder og anmeldere får tilgang til enkelte spill «slik at disse får tilgang til informasjonen de trenger og vil ha».

Samtidig slo denne talspersonen fast at kompleksiteten og viktigheten til onlineaspektet ved dagens spill har gjort at bransjen er inne i en endring.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3