Er Master Chief endelig friskmeldt?

Stor oppdatering til «Halo»-samlepakka.

27. november 2014 15:17

(PressFire.no): Microsoft har sluppet ganske billig unna kritikken, selv om det har blitt noen piskeslag.

Hovedårsaken har vært et annet spill, lansert samme uka, som har fått mer oppmerksomhet på grunn av enda større skraper: «Assassin’s Creed Unity».

«Halo»-pakka til Xbox One, med de fire hovedspillene i serien, ble lansert tidligere denne måneden. Det ble kjapt klart at «The Master Chief Collection» hadde store startproblemer. Spesielt knyttet til onlinebiten.

Amputert slagmark

Matchmaking og onlinestabilitet har forsuret «Halo»-opplevelsen siden slippet, krydret med andre feil.

Microsoft og 343 Industries har jobbet flittig og allerede gitt ut oppdateringer. De har åpenbart ikke utrettet underverker foreløpig.

Nå er en ny patch ute, 523 mb stor, som forhåpentligvis fikser flere av disse problemene.

Det er den nevnte matchmakingen som er hovedfokuset, men denne seneste oppdateringen har også adressert party-, lobby- og custom games-moduser, og tar i tillegg for seg stabiliteten. Det er også gjort noen endringer relatert til brukergrensesnittet, opplyser 343.

Oppdateringen starter automatisk neste gang du fyrer opp «The Master Chief Collection» på Xbox One.

– 

Jobber døgnet rundt

Fire «Halo»-spill, med alle kartene fra disse og muligheten til selv å skreddersy «spillelister» med over hundre kart, vitner om at ambisjonsnivået har vært stort. Kanskje for stort for å rekke slippdatoen Microsoft har peilet seg inn?

Bonnie Ross i 343 Industries gikk tidligere denne uka ut med en beklagelse overfor dem som har følt på skuffelsen etter slippet 11. november.

 Vi har ikke levert opplevelsen dere fortjener. Jeg beklager personlig, på vegne av oss hos 343 Industries. Våre folk jobber døgnet rundt inntil disse utfordringene er løst, forsikret Ross i et blogginnlegg fra mandag.

I denne nye bloggposten kan du se lista over alle forbedringene i den seneste «Halo»-spilloppdateringen.

«»

For nerder, på Netflix-måten

PressFire møtte Dan Ayoub, mannen som har hatt overoppsynet med denne «Halo»-restaureringsjobben, i London tidligere i høst. Vi spurte om 343 Industries-folka noen gang følte at de gapte over for mye gjennom dette prosjektet.

– Mer enn én gang mente jeg at vi kanskje var sinnssyke! humret han.

– Vi vurderte enda mer innhold. Altså mer enn disse fire spillene og alle kartene noen gang gitt ut til disse, men det måtte vi bare legge fra oss.

– Vi i 343 lagde pakka med utgangspunktet til «nerder», og spurte oss selv hva vi selv ville likt å ha med i en slik boks? Den er nesten bygd på Netflix-måten, gjennom at du selv kan bla og finne innholdet du har mest lyst på, sa Ayoub til PressFire.

«Master Chief Collection» består i tillegg til «Halo 1-4» også av betatilgang til neste års «Halo 5». Denne første smakebiten åpner 29. desember og varer i tre uker

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3