- «Grand Theft Auto V» slippes til pc tidlig neste år

Enda flere peker nå i den retningen.

10. oktober 2013 20:06

(PressFire.no): Helt siden Rockstar begynte å snakke om «Grand Theft Auto V», har mange spurt seg hvorfor ikke pc-eiere får være med på moroa.

Kun Xbox 360 og PlayStation 3 har fått det rekordknusende storspillet hittil. 

Men det kan bli flere i familien snart: Pc-utgaven kommer tidlig neste år, skriver Eurogamer.


- Til pc i begynnelsen av 2014

Den britiske spillsiden legger troverdigheten på blokka. Disse opplysningene stammer fra det Eurogamer beskriver som «flere bransjekilder» de har vært i kontakt med. 

Slippet av «GTA V» til pc skjer i løpet av 2014s første kvartal, hevdes det fra denne kanten. Altså i perioden fra januar og før 1. april.

Spillskaperne Rockstar Games og utgiver Take-Two har ikke bekreftet disse opplysningene, eller kommentert påstandene foreløpig.

Forsnakkelser eller forviklinger

Én måneds tid før «Grand Theft Auto V»-lanseringen, var en representant fra Nvidia virkelig i vinden etter å ha holdt en brief om selskapets fremtidsutsikter og økonomiske situasjon.

Der vanket det muligens også noen forsnakkelser.

- Spillere forbereder pc-ene sine på en sterk høst, med storselgere som «Call of Duty: Ghosts», «Grand Theft Auto V» og «Assassin’s Creed IV», fortalte Chris Evenden i Nvidia.

Det gikk ikke mange timene etter denne uttalelsen spredte seg på nettet, til Nvidia rykket ut med en melding som hadde en litt annen ordlyd:

- Gjennom vår seneste investorkonferanse, kom våre folk med en liste over viktige titler som spillere ser fram mot denne høsten, og denne oversikten inkluderte «Grand Theft Auto V».

- Denne uttalelsen ble gjort for å fortelle noe om entusiasmen i spillbransjen generelt, og var på ingen måte representert av spesifikk kunnskap som Nvidia har. Nvidia har ingen kjennskap til en mulig pc-versjon av «Grand Theft Auto V», eller om en slik utgave blir tilgjengelig.

- Vi beklager denne feilen, sa Nvidia for å forsøke å stilne stormen.

Også på vei til PS4 og Xbone?

Det er uansett ingen tvil om at det er mange pc-spillere som gjerne kunne tenkt seg en slik versjon av «GTA V».

Med utsikter for enda bedre grafikk, ytelse og bildeflyt enn det Xbox 360- og PlayStation 3-utgaven har, er det lett å se for seg at et slikt spill kunne ha gjort spillbyen Los Santos enda mer spektakulær.

Potensielle pc-kunder har mobilisert og i skrivende stund er nesten 600 000 signaturer sanket inn gjennom en kampanje der målet er å bevise for Rockstar at de må lage nettopp en slik versjon av «GTA V». 

Det hjalp nok på optimismen hos disse 600 000 at Rockstar Leeds i sommer begynte å søke etter pc-kyndige utviklere for å jobbe med deres «fremtidige storspill», men hittil er budskapet fra offisielt hold entydig:

De vil ikke snakke om hverken pc eller PlayStation 4/Xbox One, foreløpig, selv om det lekket mystiske spor av «GTA V» til også nestegenerasjonskonsollene nylig.

Stemmer opplysningene som kildene til Eurogamer kommer med nå, blir ventetiden mellom konsoll- og pc-utgivelse av «GTA V» omtrent den samme som til forgjengeren, «GTA IV».

Den gang var det sju-åtte måneder mellom disse slippene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3