Legger seg langflat etter «Grand Theft Auto V»-uttalelser

- Vi har ingen kjennskap til en pc-versjon.

14. august 2013 11:03

(PressFire.no): Nylig holdt skjermkortprodusenten Nvidia en brief rundt selskapets økonomi og fremtidsutsikter. Det var i den sammenhengen en pc-versjon av «Grand Theft Auto V» ble nevnt.

Rockstar har selv kun planer for Xbox 360 og PlayStation 3, i hvert fall foreløpig. De har ikke bekreftet at de jobber med en pc-utgave av storspillet.

Derfor ble det naturligvis stor ståhei rundt Chris Evendens formuleringer:

- Spillere forbereder pc-ene sine på en sterk høst, med storselgere som «Call of Duty: Ghosts», «Grand Theft Auto V» og «Assassin’s Creed IV», fortalte Evenden i Nvidia.

- Beklager denne feilen

Kanskje har telefonene glødet det siste døgnet? Nvidia har uansett fått summet seg og sendt ut en kunngjøring som understreker at de ikke har kjennskap til om det finnes en pc-plan for «GTA V».

Gjennom vår seneste investorkonferanse kom våre folk med en liste over viktige titler som spillere ser fram mot denne høsten, og denne oversikten inkluderte «Grand Theft Auto V».

- Denne uttalelsen ble gjort for å fortelle noe om entusiasmen i spillbransjen generelt, og var på ingen måte representert av spesifikk kunnskap som Nvidia har. Nvidia har ingen kjennskap til en mulig pc-versjon av «Grand Theft Auto V», eller om en slik utgave blir tilgjengelig.

Vi beklager denne feilen, heter det i skrivet Eurogamer har fått fra skjermkortprodusenten.

Søker pc-spillutviklere

Rockstar har imidlertid satt døra litt på gløtt for at «GTA V» kan komme ut til andre plattformer, men vil foreløpig ikke gå i detalj hva de tenker på i den sammenheng.

Et intervju med en av grunnleggerne av selskapet, Dan Houser, er det eneste som underbygger denne viljen. Houser uttalte seg forsiktig og vagt om dette i et IGN-intervju gjort i fjor:

- Vi er en tredjepartiutgiver. Vi er ikke Nintendo, vi er ikke Sony, vi er ikke Microsoft, fortalte Dan Houser i november.

- Vi elsker dem alle, på forskjellige vis. Men vi kan gjøre som vi vil, og vurdere hvor vi ser en mulighet til å gjøre forretning og finne et marked. Hvis det er hos Apple, så gjør vi noe til Apple.

At Rockstar Leeds i sommer begynte å søke etter pc-kyndige utviklere for å jobbe med deres «fremtidige storspill», har gjort at flere tror og håper at «GTA V» en dag vil dukke opp på pc. Ikke bare Xbox 360 og PlayStation 3.


«GTA V» lanseres den 17.september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3