«Grand Theft Auto V» har selveste Mario i kikkerten

Full fart mot tidenes salgsrekord.

4. februar 2014 10:56

(PressFire.no): Fjorårets mest innbringende spill holder fortsatt koken, selv om salget naturlig nok nå holder på å dabbe litt av.

Det er sendt ut 32,5 millioner eksemplarer av «GTA V» til butikk, oppgir Take-Two i sine seneste driftsresultater.

Dermed er tidenes salgsrekord for et spill (ikke inkludert med en konsoll) innen rekkevidde. «Mario Kart Wii» har solgt 35,26 millioner eksemplarer, ifølge Nintendos ferske tall.

Mer «GTA V» på vei

Ryktene om en pc-versjon av «GTA V» ble ikke kommentert i forbindelse med dette finansmøtet. Heller ikke muligheten for en versjon av dette spillet til PlayStation 4 og Xbox One.

Take-Two forteller i sin økonomirapport at 70 prosent av alle «GTA V»-eiere med internettilkobling har prøvd «Grand Theft Auto Online». Utgiveren forteller at de innledende problemene med onlinedelen av «GTA V» ikke har skapt særlige bekymringer for dem.

Ordlyden fra selskapet er at man «lærer mens veien blir til», og at hovedfokuset er å holde spillerne fornøyd med «Online».

Gjennom engasjement kommer også inntjening, fortalte direktøren i Take-Two, Strauss Zelnick, ifølge VG247.

Det er allerede kjent at det forberedes påfyll til «Grand Theft Auto V»s historiedel. Flere opplysninger blir offentliggjort «snart», sier selskapet.

Basketballrekord

Det var ikke bare «GTA V» som bidro til å løfte Take-Two-regnskapet kraftig sammenlignet med 2012. Selskapet tjente 578,4 millioner dollar siste kvartal i fjor (70,9 millioner dollar samme periode i 2012).

«NBA 2K14» satte ny bestenotering. Det er sendt ut over fem millioner eksemplarer av dette basketspillet – det raskest selgende i denne serien. Og det til tross for at EA gjorde comeback med sitt «NBA Live 14» i fjor høst.

«Borderlands 2» er 2K Games mestselgende. 8,5 millioner eksemplarer av dette spillet er sendt ut.

Monsterjakt

Strauss Zelnick avslører at Take-Two har ti nye spill i utvikling til de nye konsollene. Et av de mest profilerte – som hittil er annonsert – er «Evolve». Spillet er utviklet av Turtle Rock, folka bak «Left 4 Dead».

Her skal fire spillere samarbeide og prøve å bekjempe et monster (også styrt av en spiller). I takt med at kampene ruller videre, blir dette monsteret sterkere.

«Evolve» var opprinnelige i THQs eiendom inntil i fjor. Take-Two snappet opp rettighetene for 70 millioner kroner. Spillet kommer til pc, PlayStation 4 og Xbox One til høsten.


«BioShock»-finale

Den andre episoden av «BioShock Infinite»-utvidelsen, «Burial at Sea», kommer i løpet av året. Take-Two bekreftet ikke et mer spesifikt lanseringsvindu i løpet av redegjørelsen med investorer i natt norsk tid.

Selvsagt kommer det også et nytt «NBA 2K»-basketspill, pluss «WWE 2K15». «XCOM: Enemy Unknown: The Complete Edition» kommer til pc 4. mars. «Sid Meier’s Civilization V: The Complete Edition» ble lansert i går.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3