«Gran Turismo 5» har vokst, pluss mer «Bejeweled»

Ukas nedlastbare spillnyheter.

21. oktober 2011 14:06

Denne uka er det bare å erkjenne at det er flere knallgode fullprisspill å velge imellom, for både «Batman: Arkham City», «Ratchet & Clank: All 4 One» og «Football Manager 2012» er nå lansert og burde være i stand til å friste noen og enhver.

Alle tre spillene har blitt anmeldt her hos oss den siste uka. Men bare ett gjorde seg fortjent til den høythengende og flunkende fine sekseren:

Les anmeldelse av «Football Manager 2012».
Les anmeldelse av «Batman: Arkham City».
Les anmeldelse av «Ratchet & Clank: All 4 One».

Vi har tatt en titt i menyene på Xbox LIVE Marketplace og PlayStation Store, pluss myst litt mot noen Nintendo-nyheter, og her er noen av høydepunktene av de digitale og nedlastbare denne gang.

Test «Need for Speed: The Run»

Xbox LIVE Marketplace har to nye Arcade-spill, noen demoer og salg på «Halo: Reach»-kartpakker. De to nye er «Dungeon Defenders» og «Bejeweled 3».

«Dungeon Defenders» kombinerer tower defense med actionrollespillelementer, og er ute til Xbox 360 først. PlayStation 3-versjonen er lansert i USA, og det utvikles også en versjon til PlayStation Vita (med cross platform play til PS3).

Spillet kom først til iOS og Android på tampen av fjoråret, da med undertittelen «First Wave», men utviklerne hevder spillet ble utviklet til HD-konsoller først.

Du kan velge mellom fire ulike klasser, og må kjempe mot bølger av fiender ved å sette opp feller som du senere kan oppgradere. Spillet har en del fellestrekk med «Orcs Must Die!» som ble sluppet på XBLA for to uker siden. Det støtter dessuten samarbeidsspill for inntil fire, både lokalt og over nett.

«Dungeon Defenders» koster 1200 Microsoft-poeng (som tilsvarer en hundrelapp).

Før vi tar for oss ukas andre Arcade-tittel, minner vi om at du finner demoer til «Dance Central 2», «Sonic Generations» og «Need for Speed: The Run» på LIVE Marketplace. De to førstnevnte kan også demotestes på PlayStation 3.

«Need for Speed: The Run»-smakebiten består av to baner, og representerer det samme som PressFire fikk teste på GamesCom-spillmessen i august. Den første lagt til en ørkenvei, der målet ditt er å passere ti konkurrenter før du når målstreken. Bane to foregår i et rasfarlig, snødekt fjellområde, der det detoneres sprengladninger samtidig med at du prøver å passere en konkurrent – og styre unna farlige steiner som slenges ut i veibanen.

«Metro 2033» til hundrelappen – og mer «Bejeweled»

«Bejeweled 3» er ukas andre nye XBLA-spill. PopCap lanserte dette spillet først til pc på tampen av fjoråret, og spillet kommer selvsagt ut til alle plattformer i universet. Xbox 360-versjonen er priset temmelig stivt, tatt i betraktning at du ikke finner særlig store endringer sammenlignet med «Bejeweled 2».

For en hundrelapp, får du fire nye moduser (pluss fire som er kjent fra serien tidligere). En del av disse låser du opp etter du har nådd visse milepæler.

Vil du ha en langt rimeligere tilgang til en dose «Bejeweled 3», anbefales det å lese videre...

Se trailer fra «Bejeweled 3» her.

Ukas tilbud er fokusert på «Halo: Reach». De to kartpakkene Defiant Map Pack og Noble Map Pack er nå halvert i pris, og koster 400 Microsoft-poeng per stykk. Ikke glem at du også finner fjorårets briljante «Metro 2033» på salg. Dette koster deg nå 112 kroner. (Tilbudet gjelder til 24. oktober).

Les gjerne vår anmeldelse av «Metro 2033» om du lurer på om dette er verdt en drøy hundrelapp. (Noe det selvsagt er).

Mer «Gran Turismo 5»-innhold

Den viktigste nyheten fra PlayStation Store-menyene, er «Gran Turismo 5»-påfyllet. Det vil i hvert fall de PS3-eierne som har bensin i blodet hevde. Spec 2.0 er navnet på oppdateringen av spillet, og fire ulike innholdspakker er lansert samtidig som enten kan handles separat eller samlet.

Mer info om det nye innholdet til PS3-bilsimulatoren, leser du her.

Med Spec 2.0 har utviklerne i Polyphony Digital pusset på elementer ved hovedspillet. Red Bull X2011-bilen, en ny kart-bane og Circuit de Spa-Francorchamps er blant innholdet du finner spredt i de fire utvidelsene.

PlayStation Plus-medlemmer får for øvrig en rabatt på denne «Gran Turismo 5»-utvidelsen.

Også «Under Siege», «Okabu» og «Rocketbirds: Hardboiled Chicken» er rabattert for Plus-kunder – men vær obs på at dette gjelder for en begrenset periode. Dette er forresten tre av ukas nye PS3-spill som du kan laste ned til harddisken din.

Nytt spill fra folka bak «Rolando»

«Okabu» er skapt av folka bak iOS-suksessen «Rolando», og umiddelbart ser du likhetstrekk. Ikke minst når det gjelder den grafiske stilen. «Okabu» består av fire store spillverdener, og har et fokus på samarbeid.

Sammen med en venn kan du utforske disse verdenene og finne smarte løsninger for å løse oppgaver. Denne videoen tar for seg noe av dette, og spillskaperne forklarer co-op-aspektet temmelig grundig.

«Beat Hazard Ultra» er lansert til pc, men debuterer denne uka på PlayStation 3. Det litt spesielle med denne arkadeskyteren er at musikken du har lagret på PS3-harddisken påvirker omgivelsene i spillet, og endrer disse dynamisk.

«Rocketbirds: Hardboiled Chicken» har også sitt utspring som et pc-spill. Spillet er utviklet av asiatiske Ratloop og har fokus på hysterisk humor, skullete karakterer og lydsporet er det bandet New World Revolution som står bak. Det er et actionplattformspill skildret fra siden, og traileren finner du litt lenger ned.

Utvidelser, pinball og «Worms»-golf

«Pinballistik» og «Worms Crazy Golf» er de to siste nedlastbare denne uka, i tillegg til at du finner minis-titlene «Speedball 2 Evolution» og «100 Tiny Claws» i PlayStation Store-menyene. Pinballspillet lanseres for øvrig med to ekstrabrett du kan handle for en relativt liten slump penger, om du føler for litt variasjon.

«Worms»-spillet beskrives av utviklerne i Team 17 som en blanding av klassisk 2D Worms og attenhullsgolf, på den lattermilde måten. (Spillet finnes også til iOS).

Se trailer fra «Beat Harzard Ultra» her.
Se trailer fra «Rocketbirds: Hardboiled Chicken» her.
Se trailer fra «Pinballistik» her.
Se trailer fra «Worms Crazy Golf» her.

Helt til slutt minner vi om to utvidelser, i tillegg til «Gran Turismo 5»-pakken, som er interessante. «Deus Ex: Human Revolution» har vokst seg større med The Missing Link, den første utvidelsen til spillet som supplerer historien fra hovedspillet. Adam Jensen våkner nemlig på et tankskip, der han har blitt tatt til fange. Han har blitt fratatt sine hjelpemidler, så du er dermed nødt til å finne ut hvordan du skal få overtaket ved å bruke litt andre taktikker.

«Batman: Arkham City»s Catwoman Bundle Pack er noe så spesielt som en bruktspill-turn-off og samtidig en dose innhold til det nylig lanserte flaggermusspillet. En kode inkludert i spillcoveret låser opp disse oppdragene der du kan svinge deg som en kattekvinne. Riktig nok, om du ikke blir fristet til å se litt i brukthyllene i spillbutikken. Da koster Catwoman Bundle Pack deg omtrent 65 kroner.

Slankt fra Nintendo denne uka

På Nintendos plattformer kan vi på 3DS sin innebygde nettbutikk finne «Pyramids», et plattformspill der målet er å komme seg fra skjerm til skjerm og samle skatter. Du graver deg gjennom steiner og plasserer andre for å komme deg videre.

DSi-brukere kan kjøpe en multiplayer-versjon av det gode gamle «Checkers», eller «Dam» her på bjerget. Spillet heter «Academy: Checkers» og inneholder flere varianter av brettspillet.

Wii-spillerne bør lete andre plasser enn på Wii Shop Channel etter ny underholdning. Her er det rett og slett null og niks å spore av nyutgivelser. Better luck next week?

I mellomtiden kan du heller kjøpe «Bit.Trip Beat» - en favoritt i redaksjonen.


Spill også på 123spill!

For deg som bare vil ha en kjapp spillfiks, helt gratis, så drifter vi også 123spill.no. Her er to gode og populære spill fra den siden den siste uka:


Snot Put
Nå begynner vinteren å komme for fullt, og snørra renner på mange. Ta tak i snørret og send det så langt du klarer med musa! Slår du vår rekord på 3438,6 meter? NEPPE!

Bejeweled 3-demo
Gode gamle «Bejeweled», hvor mange timer har ikke du tatt fra oss? Ifølge Kjetil er dette ganske likt Xbox 360-versjonen, bare med færre moduser - selvfølgelig!


For å bidra til verdensfreden og ikke forskjellsbehandle, runder vi av en ny spilluke med to trailere. Først «Dungeon Defenders» (nå ute til Xbox 360), deretter «Okabu» (lansert til PlayStation 3 via PlayStation Store).


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3