Brennheit basket og muligheter til å tjuvstarte med «Uncharted 3»

Ukas nye nedlastbare.

7. oktober 2011 16:32

Vi er for alvor inne i høysesongen når det gjelder utgivelser. Bare i løpet av de siste par ukene har det kommet godsaker som «RAGE», «FIFA 12» og «Dark Souls». Straks er «Football Manager 2012», «Pro Evolution Soccer 2012», «Ratchet & Clank: All 4 One», «Batman: Arkham City» og «Battlefield 3» butikklare. Det blir en herlig og hektisk høst, folkens!

Det kan derfor være helt OK å koble av med noen rimeligere alternativ, lastet ned fra konsollens onlinebutikk – blant annet for å opparbeide appetitten til neste storlansering.

Derfor har vi skummet gjennom utvalget fra den siste uka, både på Xbox LIVE Marketplace og PlayStation Store. Litt Nintendo-snacks, noe nytt til pc og et par gratis småspill du kan nyte her og nå, er også med.

Strategisk kamp mot orker

Tre av ukas nye nedlastbare spill finnes både til Xbox 360 og PlayStation Store. Det eneste som er eksklusivt for Xbox 360 er «Orcs Must Die!» (1200 Microsoft-poeng).

Dette er et actionspekket tower defense-strategispill, skildret i tredjeperson, noe som betyr at du deltar i spenningen på en langt mer engasjerende måte enn andre strategispill i samme sjanger.

Orkene kommer veltende mot deg i bølger, og du bør ha plassert ut feller for å hanskes med disse skapningene. Du har våpen, feller og spells til din disposisjon – og spillet er smidd som en temmelig engasjerende fortelling, der orker, troll og demoniske flaggermusvesener angriper din base.

Se traileren fra «Orcs Must Die» her (med norske toner til!). 

«Orcs Must Die!» koster 1200 Microsoft-poeng (tilsvarer en hundrelapp). Spillet kommer snart ut også til pc.

Brennheit basketmoro

Trekløveret av spill som både PS3- og 360-eiere kan få kloa i, er «NBA Jam: On Fire Edition», «SEGA Bass Fishing» og «Space Channel 5 part 2». Abborfiske, brennheit basketball og sci-fi-dansing.

Litt av en bunke spill, dette, og temmelig uortodokse sjangere representert.

Det nye «NBA Jam» først. På tampen av fjoråret ble spillet sluppet til Wii, PS3 og Xbox 360. Opprinnelig var planene til EA å la de to sistnevnte versjonene være med som gratis, nedlastbar bonus til «NBA Elite 11».

Men sistnevnte spill ble brutalt skrapet bare få dager før lansering. Derfor kom «NBA Jam» ut som et fysisk produkt til alle tre plattformer i stedet.

«NBA Jam: On Fire Edition» er en slags oppfølger, der EA Canada har finpusset, endret på og fylt på med mer innhold. «On Fire Edition» er kun tilgjengelig via LIVE Marketplace og PlayStation Store. Kanskje det formatet dette lettbente, morsomme arkadespillet kler aller best? Ikke minst er også prisen langt hyggeligere (cirka en hundrelapp).

Skitt fiske!

Elsker du fisk, fisking og videospill da bør du sperre opp øynene og følge med litt ekstra nå. «SEGA Bass Fishing» gir deg nemlig alt dette. Opprinnelig ble spillet utviklet for arkademaskiner og Dreamcast på slutten av 90-tallet, men abborfangsten har gjenoppstått til dagens konsollgenerasjon.

PlayStation 3-utgaven er utrustet med støtte for Move-kontrollerne, slik at du virkelig kan tørrtrene på kastteknikken – og forhåpentligvis ender opp med noe fishy på kroken.

«SEGA Bass Fishing» koster omtrent 65 kroner. (Spillet kom også ut i en versjon til Nintendo Wii i 2008).

«Space Channel 5 part 2» er også priset rundt 65 kroner, og er altså andre del av et merkelig spillkonsept opprinnelig utgitt til Dreamcast og PS2: «Ulala er galaksens mest groovy reporter. Hun har attitude, og hun har moves. Hjelp henne med å sikre seg et scoop som handler om en uidentifisert dansetropp som har tatt tusenvis av mennesker til fange, og tvinger dem til å danse!», heter det i beskrivelsen. Det kan være like greit å ta en liten titt på traileren om du føler deg forhekset av dette.

Lyst til å teste flerspillerdelen av «Uncharted 3»?

PlayStation 3 har fått masse nytt innhold. Hver måned (eller starten av hver måned), legges det ut nytt innhold i Plus-menyene, myntet på dem som betaler en slump penger for å få gratis godsaker og tilgang til å «låne» ymse spill så lenge du er medlem.

Double Fines «Costume Quest» kan du nå få kloa i helt gratis, men må huske å laste ned dette sjarmerende knask-eller-knep-spillet før 19. oktober.

Langt mer interessant er det at Plus-medlemmer nå kan laste ned flerspillerdelen av «Uncharted 3: Drake’s Deception». Som en hyggelig ekstrabonus, blir progresjonen din overført til det ferdige spillet, som kommer 2. november. Sony og utvikleren Naughty Dog frister med at det kan dukke opp muligheter også for de som ikke er Plus-kunder i tiden som kommer, og oppfordrer deg til å holde et øye med PlayStation-bloggen og forumet om du ønsker tilgang.

Av gratisspill i Plus-menyen denne måneden, finner du blant annet tre minis-titler («1000 Tiny Claws», «Speedball 2: Evolution», «Street Smart»), samt PS One-spillet «Arc the Lad».

Gratis påfyll til «Portal 2»

«Eufloria» er det siste av de nedlastbare. Et sanntidsstrategispill fra indiescenen som først dukket opp til PC i 2009, og som etter planen også dukker opp til iOS. Dette handler i første rekke om romutforskning, og stemning, grafikk samt musikk er lagd for å forsøke å gi deg som spiller ordentlig hvilepuls. På samme måte som det «flower» klarte så bra.

Se trailer fra «Eufloria» her.

Også «Ape Escape» og en rekke andre titler du vanligvis kjenner fra butikkhyllene til din lokale spillpusher er mulig å laste ned fra PlayStation Store. Blant annet en rikholdig «Borderlands»-pakke, bestående av spillet og alle utvidelsene, er fortsatt mulig å shoppe med rabatt (gjelder til 12. oktober).

For all del ikke glem at det nå har åpenbart seg en super unnskyldning til å børste støvet av et av 2011s hittil beste, nemlig «Portal 2». Det har dukket opp en slump gratis innhold, som du kan få fingrene i både til pc, Xbox 360 og PS3.

NB! Her finner du hele oversikten over PS3- og PSP-utgivelser denne uka.

«Hangman» og (enda flere) gamle spill fra Nintendo

I Nintendos verden får vi på 3DS et gjensyn med GameBoy-spillet «Catrap», hvor du styrer to figurer som har blitt låst ned i en undergrunnslabyrint. Du må flytte på blokker slik at de skviser fiendene som lurer der nede. DSi-brukere vil få en variant av hangman, kalt «Extreme HangMan 2» - som også kan lastes ned på 3DS.

Spill også på 123spill!

For deg som bare vil ha en kjapp spillfiks, helt gratis, så drifter vi også 123spill.no. Her er to gode og populære spill fra den siden den siste uka:

Finger Balance
Her skal du balansere figuren på fingerspissen så lenge du greier. Samle opp ting for å få mer poeng. Slår du vår rekord på 36750?

Factory Balls 4
Flott tenkespill. Du skal male ballene i riktig farge, men kan legge over hjelpemidler for å bestemme hvor malingen skal ligge. Vanskelig?

Vi runder av spilluka med en trailer fra «NBA Jam: On Fire Edition», som nå er sluppet både til PlayStation 3 og Xbox 360 (via PlayStation Store og Xbox LIVE Marketplace):


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3