- Google jobber med en spillmaskin

Vil angivelig komme Apple i forkjøpet.

28. juni 2013 11:00

(PressFire.no): Midt oppe i konsollkrigen mellom Microsoft, Sony og Nintendo kan det melde seg en ny, tørst og pengesterk utfordrer.

Den respekterte avisa The Wall Street Journal siterer «folk som er kjent med saken» på at nettgiganten Google etter sigende vil komme Apple i forkjøpet med en helt egen spillmaskin.

Apple har ikke annonsert noen spillkonsoll enn så lenge, men ifølge Wall Street Journals kilder avdukes den side ved side med neste generasjon av tv-boksen Apple TV.

Linux-maskin

Googles spillmaskin skal etter sigende være bygd rundt deres egenutviklede Android-system, som preger tre firedeler av mobilmarkedet per dags dato, ifølge IDC.

Det åpner i så fall for at man kan nyte eksisterende mobil- og nettbrettspill med Android-støtte på den angivelige underholdningsmaskinen.

Søkegiganten trapper stadig opp fokuset på videospill, og støtter blant annet avanserte spill som «Bastion» i Google Chrome-nettleseren.

Også det sosiale nettverket Google+ har vært en kanal for interaktiv glede for California-selskapet, med støtte for diverse småspill og samfunnstjenester.

Nye utfordrere

Tidligere denne uken ble den folkefinansierte indiekonsollen Ouya utgitt i butikkene. Den skal tilby et billigere, åpnere alternativ til de tre store: Xbox, PlayStation og Nintendo.

Blant annet må alle spill til Ouya ha en gratiskomponent, så de kan prøves før man eventuelt gjør et kjøp. Den er også basert på Googles Android-operativsystem.

The Wall Street Journals kilder hevder at Google følger Ouya tett, uten å utbrodere hva det betyr i praksis.

Android er basert på Linux-kjernen, som etter sigende skal prege Steambox, dataspillgiganten Valves kommende konsollsatsing, også. 

NB! Illustrasjonsbildet er fra avdukingen av Google Play Games, deres skybaserte sentral for Android- og nettleserspill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3