Nå blir spill alvor for Google

Ny oppdatering tar opp kampen med Game Center.

13. mai 2013 12:58

(PressFire.no): Det ser nå ut som at Google gjør en stor offensiv for spilling på mobile enheter – i en kommende oppdatering ser det ut til at spilling på Android-plattformer blir en enda smidigere opplevelse.

Android-spesialistene hos Androidpolice.com har fått en sniktitt inn det de tror blir en del av Googles kongress kalt I/O, som avholdes senere denne uken.

Inspirert av konsollene?

Oppdateringen introduserer en rekke funksjoner som for alvor integrerer Googles sosiale tjeneste, Google Plus med spill på Android-plattformen.

De nye funksjonene ligner mye på slik vi ser på PlayStation og Xbox, men også Game Center på Apple sine plattformer.

Alt tyder nå på at det snart blir mulig å organisere lobbyer og invitere vennene dine fra Google Plus inn i spillene på mobil eller nettbrett. Det ser også ut til at systemet vil finne motspillere for deg.

I tillegg skal bli mulig å chatte fra inne i spillene.

I nettskyen

Det stopper ikke der, for alt tyder også på at de nå også åpner for lagring i nettskyen. Dermed vil fremgangen til spillet ditt ikke lenger være knyttet til mobiltelefonen eller nettbrettet ditt, og du med stor sannsynlighet vil kunne fortsette spillet ditt på en annen Android-enhet.

Hvilke spill som støtter de nye funksjonene er imidlertid usikker, eller om systemet på noen måte er retroaktivt.

Det forventes mer informasjon om det nye systemet under Google I/O senere denne uken. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3