Google med banebrytende spillteknologi

Nå kan du spille et av årets beste spill rett i nettleseren.

9. desember 2011 15:41

(PressFire.no): Nettleserspillene tar stadig nye steg fremover, noe Google ser ut til å ta på alvor. De har fått en stor samling med spill som kan spilles i nettleseren, inkludert gigantfenomenet fra Finland, «Angry Birds».

Nå viser Google at det er mulig å få spill fra Xbox 360 til nettleseren. I dag slapp de nemlig indieyndlingen «Bastion» til nettleseren Chrome.

Full spillopplevelse i nettleseren

Utvikleren Supergiant Games skriver i et blogginnlegg at dette er den fulle opplevelsen, bare i nettleseren:

- Dette er virkelig den fulle «Bastion»-opplevelsen, med både det prisbelønte designet i 1080p, musikken, kommentarsporet og spillopplevelsen bygget for å kjøre like glatt som Xbox 360- og pc-versjonene, heter det i innlegget, som også påpeker at dette betyr at spillet kan kjøre på andre operativsystemer enn Windows.

Selve appen til nettleseren krever likevel sin datamaskin – man må ha minimum 1,7 GHz med to eller flere kjerner, 2 GB minne, 1 GB harddiskplass og et skjermkort med minst 512 MB minne.

«Bastion» er ett av favorittspillene i PressFire-redaksjonen i år og fikk terningkast 5 av undertegnede. Det kom først ut på Xbox 360 som et nedlastbart spill via Xbox LIVE Arcade, men ble i ettertid sluppet på blant annet Steam.

En gratis prøvetur av spillet er også mulig, hvis du skulle være usikker. Full versjon av spillet koster 14.99 dollar, eller rundt 90 kroner.

- En ny æra

Avdukingen av den nye spillsatsingen fra Google ble avduket på et arrangement i California i dag.

Også den japanske spillgiganten Square Enix kommer på banen med spill til Chrome:

- La oss starte en ny æra sammen. Googles klient er hjertelig velkommen verden over som virkelig innovativ teknologi for både IT-bransjen så vel som spillbransjen, skal Square Enix-sjefen Yoichi Wada ha sagt ifølge venturebeat.com.

Square Enix slipper nå det danskutviklere barnespillet «Mini Ninjas» for Google Chrome. De sier ingenting om hvilke andre perler fra Square Enix-arkivet som kan finne veien til nettleseren, men det er lov å håpe.

Ifølge Google skal den populære spillmotoren Unity 3D nå ha blitt oppdatert med støtte for Chrome. Det skal være så lett som å huke av boks for at spillet skal kunne kjøre i nettleseren. Fem Unity 3D-spill skal være på vei til Google Chrome.

Google jobber visstnok også med å videreutvikle teknologien til å blant annet støtte gamepads.

Norske Exit Strategy Entertainment bruker Unity 3D til å lage spill og sier til PressFire at dette nok en gang viser at Google er foran konkurrentene:

- Det jeg liker mest med dette er at det gjør veien fra utvikler til gamer langt kortere og enklere, sier sjefsprogrammerer Skjalg Sturlasson Mæhre fra Exit Strategy Entertainment.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3